Dreapta va pierde din nou în Capitală

| 21 oct, 2014

Conform celui mai recent sondaj CSCI, la capitolul încredere în  politicieni, la nivelul Capitalei, dintre candidații la alegerile prezidențiale, Victor Ponta se situează pe prima poziție în clasament cu 35%, în timp ce ultimul loc este ocupat de Elena Udrea cu 11%.

Înfrângerea catastrofală a Elenei Udrea la alegerile locale din 2012 pare să se repete și în 2014, întrucât președintele PMP înregistrează slabe procente în sondajele date în această campanie pentru Prezidențiale. Efectul rezultatelor foarte slabe obțiunte de PDL în Capitală a fost împingerea Elenei Udrea la renunțarea șefiei pentru PDL București. Va renunța oare prezidențiabila PMP la conducerea partidului de suflet al lui Traian Băsescu dacă va pierde alegerile prezidențiale cu un scor mic?

Conform celui mai recent sondaj CSCI, la capitolul încredere în  politicieni, la nivelul Capitalei, dintre candidații la alegerile prezidențiale, Victor Ponta se situează pe prima poziție în clasament cu 35%, în timp ce ultimul loc este ocupat de Elena Udrea cu 11%. Dar politicianul cotat cu cea mai multă încredere în București este Sorin Oprescu, primarul Capitalei, cu 39%.

Locul trei la capitolul încredere este ocupat de Klaus Iohannis, cu 30%, urmat de Călin Popescu Tăriceanu cu 25% și Monica Macovei cu 20%. Traian Băsescu prezintă rezultate slabe în cercetarea sociologică, unde în proporție de 16% dintre bucureștenii se mai încred în președintele lor. Rezultat foarte slab a obținut și Crin Antonescu de 12% la nivelul Capitalei.

Totodată, la nivelul intenției de vot în București în cadrul alegerilor pentru Președinție în primul tur de pe 2 noiembrie, poziția fruntașă este ocupată de Prezidențiabilul PSD, Victor Ponta, cu 37%. La o distanță foarte mare de șeful Guvernului se situează edilul de Sibiu, Klaus Iohannis, cu 29%. Doar a cincea poziție este ocupată de președintele PMP, Elena Udrea, cu 6%.

În confruntarea din turul II de pe 16 noiembrie, președintele PSD câștigă alegerile în București cu 53%, în timp ce contracandidatul, Klaus Iohannis, pierde alegerile în Capitală cu 47%. Iar în acest context, preferata președintelui Traian Băsescu va trebui să suporte încă o înfrângere usturătoare ce ar putea să însemne chiar începerea degradării cărierei sale politice.

Iar în paralel cu 2012, rezultatele foarte slabe înregistrate de formațiunea PDL București, prin liderul lor Elena Udrea, s-au soldat în pierderea de către PDL a primăriilor sectoarelor 3 și 6. Conform ultimei numerotări a BEM, în Capitală PDL a obținut 16,54% din  voturile pentru CGMB, iar candidatul PDL la Primăria Capitalei, Silviu Prigoană, 17,14%.

Deși președintele Traian Băsescu îi face campanie Elenei Udrea chiar de la pupitrul prezidențial, acest lucru nu pare să o ajute pe prezidențiabila PMP pentru că cetățenii nu mai vor continuarea regimului Traian Băsescu. Partea dreaptă a eșichierului politic urmează să aibă aceeași traiectorie ca și în 2012 -  înspre pierderea alegerilor și noi cereri de demisie.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
22 oct, 2014
magda
JOB
Incheiati imediat contract legal si incepeti rapid o activitate noua, usoara, serioasa si profitabila!Foarte multi oameni au inceput deja sa lucreze!Seriozitatea noastra este absoluta!Primele castiguri au fost deja acordate!Nu este joc piramidal sau MLM!Avem nevoie de operatori onlinecare sa lucreze 3 ore pe zi si sa castige 300 dolari lunar! Pentru a afla detalii, trimiteti textul ,,Info" la adresa de email: [email protected]
21 oct, 2014
Dan Slugarescu
dreapta pierde capitala,sa vedem...
stanga pierde ostasi:Hrebenciuc,Adam,Dinita,tata socru,etc..
de fapt,nu-i pierde de tot,ei au demnitate...doar se ascund sau sunt ascunsi putin
in special in Comisia juridica,unde parlamentarii obosesc foarte repede,nu au timp sa citeasca dosarele...li se umezesc ochii si nu numai
21 oct, 2014
Ferenci Catalina
csci-casa de sondare a PSD,condusa de Dan Sultanescu si din care face parte sotia,toate rudele si B.Teodorescu
evident,Dan Sultanescu,fiind angajat de Ponta este foarte independent si priceput
Casa lui de sondare i-a facut si pe Geoana si pe Nastase presedinti
cu sprijinul matematicianului Palada

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ