Vanghelie: Funcţia mea se numeşte 'Marian Vanghelie', nu am o problemă cu funcţiile

| 21 oct, 2014

Primarul sectorului 5, Marian Vanghelie, a declarat marţi că nu are o problemă cu funcţiile din PSD, susţinând că s-a 'autosuspendat' din cea de vicepreşedinte al partidului.

Vanghelie a susţinut totodată că invocarea numelui preşedintelui PSD, Victor Ponta, într-o altercaţie avută lângă un restaurant, 'cu unii care îl urmăreau', a fost doar 'o scăpare firească, la nervi'. În schimb, Vanghelie spune că îşi menţine 'problema' pe care o are cu colegul de partid, Sebastian Ghiţă, suspendat şi el marţi din funcţia de preşedinte al 'PSD online', respectiv de membru al Comitetului Executiv Naţional al PSD.

'Eu m-am autosuspendat, nu am nicio problemă, am spus că îmi cer şi scuze că a fost invocat, şi nu e un lucru normal, numele preşedintelui, a fost o scăpare firească la nervi, dar îmi menţin problema vizavi de dl. Ghiţă. Deci nu vreau să creez eu probleme partidului, eu am mai parcurs etapele astea cu autosuspendările şi am experienţă în a mă autosuspenda, deci nu am nicio problemă. Nu vreau să fiu un subiect în care să se discute despre ce am spus. Acum cred că a fost şi un interes din partea unora să se creeze un subiect pe această temă şi dacă tot n-am fost prin stenograme, nici nu sunt, nu am nici off-shore-uri, nu am nici probleme, barem să capăt puţină experienţă cu autosuspendarea privitor la ceea ce am spus', a declarat Vanghelie la finalul BPN al PSD care a decis suspendarea sa din funcţia de vicepreşedinte al partidului.

El a susţinut că s-a purtat 'o discuţie normală, colegială şi firească, vizavi de ce se va discuta în următoarea perioadă în presă'.

'Şi nu am nicio problemă, am spus - dacă asta este problema, mă suspend până când va fi primul Comitet Executiv, că nu cred că e o problemă. Funcţia mea, şi am spus întotdeauna, se numeşte Marian Vanghelie, eu nu am probleme cu funcţiile. A fost o scăpare firească, nervoasă vizavi... I-am explicat preşedintelui că de două luni sunt urmărit de 3, 4, 5 maşini. Înseamnă că cineva are şi bani foarte mulţi dacă mă urmăresc de două luni de zile pe mine şi pe toţi membrii familiei. Aş vrea să verificaţi dvs., care doriţi, să vedeţi că am primit pe sms că am pus şi câţiva colegi să verifice, că înţeleg că acolo a fost un bătrân de 80 de ani la sediul unde este firma alocată în acte. Eu nu vreau sa fac subiect, nici în şedinţa PSD, nici în campania electorală, nici în mass-media, înţelegeţi? Nu vreau sa creez nicio problemă, eu vreau ca Victor Ponta să câştige alegerile şi să nu fiu eu o problemă', a spus Vanghelie.

Vanghelie a afirmat că Sebastian Ghiţă este în spatele acestor acţiuni.

'Eu nu l-am considerat niciodată vreun membru vechi de partid', a motivat primarul sectorului 5. 'Am zis de dl. Ponta, ce naiba, nu suntem nebuni, am zis de dl. Ponta, dar ea a fost ca o adăugare, deci nu... analiză pe text dacă vreţi dvs.. Dar v-am explicat - a fost o chestie naturală şi normală, în contextul în care cred că dl. Ghiţă îi creează probleme domnului Ponta, e o reacţie normală, e o reacţie firească. Cum a fost la mine, cred că poate să fie la foarte mulţi, din păcate', a adăugat Vanghelie.

Citeşte şi: Ponta: I-am "autosuspendat" pe Marian Vaghelie, Sebastian Ghiţă şi Dan Şova din toate funcţiile din partid

El nu crede că filmarea difuzată marţi de televiziuni ar fi dăunat campaniei electorale.

'În acest moment este clar că această filmare a fost făcută acum o săptămână şi s-a dat în acest moment, nu ştiu cum, şi aşa mai departe. Nu au fost reproşuri, au fost discuţii (n.r. în BPN). Cred că am avut ghinion să pic în contextul problemelor cu celelalte tipuri de probleme şi atunci am cerut singur să mă autosuspend la pachet. (...) După campanie vă asigur că vă spun eu exact cum stau lucrurile. Deci sunt de 20 de ani în politică şi am observat că după fiecare campanie există viaţă în continuare şi ca atare nu are rost acum să ne spunem tot ce gândim', a susţinut Marian Vanghelie.

El a afirmat că participă la campania electorală a lui Victor Ponta.

'Da, facem campanie, mâine este invitat premierul în sectorul 5, cu 3.000 de persoane. Eu sunt în PSD, m-au suspendat din vicepreşedinte. Da, noi am decis să ne autosuspendăm, pentru că s-a spus că se discută de Şova, se discută de aia...', a adăugat Vanghelie.

Întrebat despre stenogramele apărute luni referitoare la Viorel Hrebenciuc şi Dan Şova, Marian Vanghelie a arătat că ştie despre acestea, dar că nu doreşte să comenteze pe marginea lor.

'Da, nu ştiu, am citit nişte stenograme, dar nu vreau să comentez. Eu l-am sunat pe Viorel Hrebenciuc, i-am spus că sunt alături de el dacă pot să-l ajut. Nu vreau să comentez despre un om care are probleme, nu e frumos. Eu nu mă bat cu oamenii când au probleme şi nu vreau să fiu răutăcios', a spus el.

Întrebat dacă va candida la şefia PSD, Marian Vanghelie a spus că nu vrea să discute despre acest subiect.

'Nu vreau să discut despre şefia PSD. Încă o dată, urmează viaţă, vine 16, urmează 17, vine 18, vine 19, ne vedem pe 20, bem o cafea şi să vedeţi că suntem mai relaxaţi, nu am o problemă. Se va stabili cine e preşedintele României şi se vor linişti lucrurile.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ