Scandalul „ofițerul acoperit” îi aduce lui Ponta procente de vot

| 19 oct, 2014

Scandalul „ofițerul acoperit” scornit pe scena politică de către Președintele Traian Băsescu îi aduce Prezidențiabilului PSD, Victor Ponta, procente de vot. Din campania mizerabilă dusă de tandemul Traian Băsescu - Klaus Iohannis prin atacurile nefondate la adresa liderului PSD, învingător iese Victor Ponta și învins Klaus Iohannis, conform cercetării sociologice efectuate de Institutul Român pentru Evaluare și Strategie (IRES).

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Potrivit sondajului IRES, la întrebarea „Dacă duminica viitoare ar avea loc alegerile prezidențiale, dumneavostră cu cine ați vota?”, respondenții l-au ales câștigător pe Victor Ponta cu 41% în primul tur. Pe locul doi, la o distanță foarte mare, cu 29% din intențiile de vot a fost clasat Klaus Iohannis.

 

Pe locul trei se află la egalitate Elena Udrea și Călin Popescu Tăriceanu cu doar 8%, ce reprezintă o ruptură imensă față de primii doi candidați clasați. Totodată, în al doilea tur al alegerilor prezidențiale, Victor Ponta ar câștiga cu 55% din intențiile de vot, în timp ce Klaus Iohannis ar obține 45%.

 

Sondajul IRES a  mai arătat că 62% dintre români spun că se vor prezenta cu siguranță la vot, iar 5% spun că sigur nu vor merge. Cercetarea sociologică a fost realizată în data de 14 octombrie, pe un eșantion de 1021 de persoane, în care marja de eroare a sondajului este de 3%.

 

CITEȘTE ȘI: Ghinion, domnule Iohannis! – lumea nu tace din cauza celor șase case

 

Mai mult, toate sondajele comandate referitor la cursa pentru alegerile prezidențiale din 2014 indică faptul că Victor Ponta va fi viitorul Președinte al României. Sondajul INSCOP realizat în perioada 2 – 8 octombrie a arătat că în primul tur de pe 2 noiembrie liderul PSD va obține 40,6% din intențiile de vot, în timp ce Klaus Iohannis ar lua doar 30,1% la scrutinul de vot.

 

Cercetarea mai arată că pe locul trei în primul tur s-ar clasa Elena Udrea cu 6,7%, urmată de Călin Popescu Tăriceanu - 6,2%, Teodor Meleșcanu – 4,6%, Monica Macovei – 4,6%, Kelemen Hunor -2,5%, Dan Diaconescu – 2%, Corneliu Vadim Tudor – 1,7%. Ceilalți candidați – Gheoghe Funar, Zsolt Szilagyi, William Brânză, Constantin Rotaru, Mirel Mircea Amăriței sunt cotați împreună cu 1% din voturi.

 

În turul II de pe data de 16 noiembrie, Victor Ponta ar câștiga Președinția țării cu 53,5% din voturi, în timp ce Klaus Iohannis ar pierde cu 46,5% din intențiile de vot. Sondajul s-a bazat pe o raportare a datelor dintr-un eșantion de 74,5% din populație care a indicat o opțiune de vot.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
20 oct, 2014
Stefan
Minciuni sfruntate! Dupa deconspirare, Ponta a inceput sa fie huiduit: la Iasi, la Arad, la Madrid! Povestile cu procentele crescute sunt pentru adormit copiii! Se duce in jos!
19 oct, 2014
dorina
procente
Ma lasi cu minciunile??? Chiar crezi ca totzi suntem milogi la ,,mila,,lui Ponta si ai lui???Unii din noi mai avem si creier in dotare...si-l si folosim.Du-te ....cu procentele lu'peste!
19 oct, 2014
un cititor
PONTA:ROMANII DIN MADRID TI-AU CERUT:"DEMISIA"
TOVARASUL Ion Ilici ILIESCU,spunea zilele trecute despre Ponta:" e un băiat inteligent".Cat de INTELIGENT poate fi IUDA,care si-a vandut SUFLETUL pentru un pumn de bani...?!Va rog frumos RASPUNDETI dumneavoastra...!In schimb sasu' TACE si FACE.In SIBIU OAMENII l-au ales in proportie de 80-90%.Ponta a FOST si ESTE la PUTERE...Se VEDE INTELIGENTA lui.AR FI TREBUIT sa CASTIGE din PRIMA [fara DREPT de apel pentru ceilalti candidati] cu 80-90%...!Pentru ca DREAPTA nu-i UNITA sasu' va CASTIGA in TURUL II cu 60%.In 2019 sasu' va CASTIGA din PRIMA CU 80-90%...!Chiar si cei care astazi-l "injura" in 2019-l vor VOTA.PONTA,FIUL LUI NAUM SINGURA TA SANSA SA CASTIGI PRESEDINTIA ROMANIEI,E CA MAINE 20.10.2014 , PRIN "ANI" ...SA-L SCOTI PE TUSA PE SAS' CEEA CE SUNT MAI MULT CA SIGUR CA AI SA FACI...!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ