Klaus Iohannis, primul atac la Avocatul Poporului: Este ceva între penibil şi jenant

| 20 oct, 2014

Candidatul ACL la alegerile prezidenţiale, Klaus Iohannis, a afirmat duminică, la Digi 24, că Victor Ciorbea este avocatul Guvernului, nu al Poporului şi că va trebui analizat dacă există posibilitatea unei plângeri penale împotriva acestuia.

"Este ceva între penibil şi jenant. Evident că Avocatul Poporului poate să atace o OUG indiferent despre ce este vorba în ordonanţă. (...) Este penibil, este jenant că acea persoană pusă pe poziţia de Avocat al Poporului vine cu o astfel explicaţie neplauzibilă, jenantă. (...) Este avocatul Guvernului, este evident. Eu am crezut că este Avocatul Poporului, pus să vegheze ca inclusiv Guvernul să respecte Constituţia. Se pare că dl Ciorbea a înţeles altfel rostul Avocatului Poporului", a spus Iohannis, comentând răspunsul Avocatului Poporului cu privire la OUG privind migraţia aleşilor locali, caz în care şi-a declinat competenţa.

El s-a declarat convins că OUG privind migraţia aleşilor locali va fi declarată neconstituţională după alegerile prezidenţiale.

Întrebat dacă va face o plângere penală în cazul lui Victor Ciorbea, Klaus Iohannis a răspuns: "Va trebui să analizăm cu specialiştii dacă există această posibilitate, deocamdată trebuie să constatăm că Avocatul Poporului este avocatul Guvernului".

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ