Prima reacție a lui Ciorbea după criticile din raportul MCV: Vom acționa în consecință

| 29 ian, 14:53

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a declarat că a luat la cunoştinţă de observaţiile la adresa instituţiei din Raportul MCV şi că va acţiona "în consecinţă".

"Am luat la cunoştinţă de observaţiile formulate la adresa Avocatului Poporului în raportul Comisiei Europene privind progresele realizate de România în cursul anului 2014 în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare", arată Victor Ciorbea, joi, într-un comunicat de presă.

Ciorbea a precizat că la nivelul instituţiei pe care o conduce nu există "practica" de implicare în controlarea constituţionalităţii actelor normative care au un puternic caracter politic sau electoral.

Citește și: Raportul MCV face prima victimă. Se cere DEMISIA lui Victor Ciorbea

"Ne asumăm cele menţionate în raport, cu observaţia că, aşa cum am informat opinia publică şi pe reprezentanţii Comisiei la întâlnirea pe care am avut-o în cursul anului trecut, la nivelul instituţiei Avocatului Poporului exista practica de a nu ne implica în controlul de constituţionalitate a Legilor sau Ordonanţelor de urgenţă ale Guvernului care au un pronunţat caracter politic sau electoral. Faţă de cele prezentate în raportul Comisiei Europene vom acţiona în consecinţă", a adăugat Victor Ciorbea.

Raportul publicat miercuri arată că actualul Avocat al Poporului, ales în aprilie 2014 cu sprijinul unui singur partid, deşi raportul MCV din iulie 2012 recomanda ca acesta să beneficieze de sprijinul tuturor formaţiunilor politice, consideră că nu trebuie să se implice în chestiuni ce privesc echilibrul puterilor în stat.

Experţii critică această atitudine a Avocatului Poporului, care a decis să nu se amestece în cazul ordonanţelor de urgenţă vizând chestiuni politice. Este dată ca exemplu OUG privind migraţia aleşilor locali, precizându-se că această chestiune ar fi putut fi clarificată mai repede, dacă Avocatul Poporului ar fi contestat ordonanţa la CC, aşa cum i s-a cerut (contestarea fiind făcută în cele din urmă de partide).  

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
29 ian, 16:37
MCV-ul lui cihor....bea
Cat adevar reliefeaza acest raport...dar, cu un asemenea hatzvocat al pdsr-ului ,nu avocat al poporului, aflat inca in functie ,nu se mai poate ,dragi romani !Acest mot chior, nu vede decat interesele celui care ,l-a uns in aceasta functie si nu pe cele , ale poporului roman ! In veci ...RUSINE ordinarilor ...PRADATORI DE TARA !!!!!!!!!!!!!!!!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ