Victor Ponta, despre raportul MCV: Guvernul nu are nicio problemă, noi primim note bune

| 28 ian, 13:18

Premierul Victor Ponta a afirmat miercuri că Guvernul "nu are nicio problemă" în ce privește raportul MCV și că este sarcina ministrului Justiției, Robert Cazanciuc, să comenteze asupra celorlalte aspecte evidențiate în document.

"Domnul ministru Cazanciuc o să facă o conferință de presă pe tema raportului MCV. Guvernul nu are nicio problemă, noi primim note bune, bineînțeles. Restul lucrurilor, domnul ministru Cazanciuc le va comenta și după aceea vine la ședință", a spus Ponta în ședința de Guvern.

Raportul critică parlamentul român pentru că nu a reușit să respecte decizii ale Curții Constituționale (CCR) și pentru că acționat prea lent în cazul ridicării imunității unor parlamentari în cazuri cu caracter penal.

Citeşte şi: Raportul MCV face prima victimă. Se cere DEMISIA lui Victor Ciorbea

Documentul salută numărul crescând de cazuri identificate de corupție contra unor judecători și procurori, dar ca și în Bulgaria, critică performanțele mai reduse în privința condamnărilor și a confiscării averilor.

O altă problemă menționată în raportul MCV este corupția din educație și sistemul de sănătate, notează Agerpres.

Raportul din cadrul Mecanismului de Cooperare și Verificare (MCV) va fi prezentat miercuri, la Bruxelles, de Comisia Europeană.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ