DOCUMENT! Victor Ponta, cu un picior în groapă. Riscă exluderea din Baroul Bucureşti

| 27 ian, 12:35

Europarlamentarul Monica Macovei a înaintat, pe 13 ianuarie, către Baroul București o solicitare prin care cere excluderea premierului Victor Ponta din avocatură, în contextul în care, precizează Macovei, "renunțarea la titlul de “doctor în drept” anulează diploma pe baza căreia a fost primit fără examen în avocatură".

Astfel că, Baroul București a comunicat că discută astăzi, 27 ianuarie, din nou, solicitarea Monicăi Macovei de excludere a lui Victor Ponta din avocatură, având în vedere că acesta nu îndeplinește condițiile legale pentru a exercita profesia de avocat, pe care a dobândit-o fără examen, ca titular al diplomei de “doctor în drept”.

"Am trimis solicitarea de excludere din avocatură a lui Ponta pe 13 ianuarie 2015, iar Baroul,București mi-a răspuns inițial că a dispus emiterea unei adrese către Ministerul Educatiei, care să îi comunice “împrejurarea emiterii unui eventual ordin de revocare a titlului de doctor în drept, la solicitarea domnului avocat Ponta Victor Viorel”.

Azi, după ce am insistat prin e-mail și telefon, ne-au comunicat că Baroul București va rediscuta azi cazul Ponta.

Din punctul meu de vedere, situația este foarte clară. Victor Ponta a notificat în scris, pe 16 decembrie 2014, Rectoratul Universității București că renunță la titlul de doctor în drept acordat în 2003. Decizia lui Victor Ponta de a renunța la titlul de doctor în drept anulează pe cale de consecință și Decizia nr. 644 din 07.01.2005 a Baroului București, de primire în profesia de avocat cu scutire de examen, pentru că era “doctor în drept“, a precizat europarlamentarul pe o reţea de socializare.

Victor Ponta, despre plângerea lui Băsescu privind locuinţa de serviciu: NAZURI. Mai multă modestie nu strică

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
27 ian, 12:46
liviuioan
-PERSEVERENTA--organului bine scolit--
Tipicar--slujitor model al--CONDUCATORULUI IUBIT--rasplatit pe masura pentru munca depusa pentru prinderea infractorilor din--GARA de NORD . Cadre de nadejde in interesul noului (fost )TATUC su NASU-N SUFLET--care se zbat sa serveasca cu aceiasi ardoare--noua clasa biruitoare .

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ