Ponta despre locuinţa de protocol pe care urmează să o primească Traian Basescu: Nu mă ocup eu de locuinţe

| 26 ian, 19:33

Premierul Victor Ponta a declarat, luni seara, chestionat de jurnalisti in legatura cu locuinta de protocol pe care urmeaza sa o primeasca Traian Basescu in calitate de fost sef al statului, ca "Nu ma ocup eu de locuinte".

Fostul presedinte Traian Basescu a trimis Guvernului o plangere administrativa prealabila in care avertizeaza ca se va adresa instantei judecatoresti daca nu i se acorda o locuinta ca resedinta si un cabinet de lucru, spunand ca el a agreat cele doua vile din Snagov propuse, dar nu a primit raspuns, potrivit unui document obtinut de agentia Mediafax.

Potrivit documentului citat, "subsemnatul Basescu Traian, cu domiciliul ales in vederea comunicarii actelor in strada Stefan Mihaileanu" inainteaza o plangere administrativa prealabila impotriva refuzului Secretariatului General al Guvernului (SGG) si al Regiei Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS) de atribuire a folosintei gratuite a unei locuinte de protocol, cu destinatia de resedinta, si a unui cabinet de lucru, aratand ca aceste drepturi i se cuvin in calitate de fost presedinte al Romaniei.

In plangere, inregistrata pe 13 ianuarie la cabinetul premierului, Basescu arata ca si-a incheiat cel de-a doilea mandat prezidential la 21 decembrie si ca anterior, la 30 septembrie 2014, a solicitat RA-APPS si SGG, conform legii, folosinta gratuita a unei locuinte de protocol si a unui spatiu cu destinatia de cabinet de lucru.

Ca urmare a acestei cereri, la 10 octombrie, RA-APPS a trimis SGG o adresa in care concluzioneaza ca imobilul care indeplineste criteriile de atribuire a destinatiei de resedinta oficiala este Vila 1 A, cu terenul aferent, din Snagov. La 21 noiembrie, RA-APPS, pe baza si a unei comunicari cu Serviciul de Protectie si Paza (SPP), stabileste ca imobilele care indeplinesc in acest moment conditiile pentru impuse de actele normative in vigoare pentru a avea destinatia de resedinta oficiala pentru persoanele care au avut calitatea de sef al statului sunt Vila 1A, cu o suprafata utila de 324 metri patrati si 9.900 metri ptrati curte si Vila 11, cu o suprafata utila de 2.189 metri patrati si 27.412 metri patrati curte.

Cele doua vile se afla in Snagov si apartin RA-APPS.


loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
26 ian, 19:46
liviuioan
--PELISOR--solutie de viitor--
Acum--cum sa te certi cu fostul--REGE-al ROMANIEI si sa cocolosesti un cetatean care umbla --CU printul --nerecunoscut de CASA REGALA .

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ