UPDATE DAN ŞOVA, audiat la DNA. Senatorul PSD recunoaşte că s-a întâlnit cu Viorel Hrebenciuc

| 20 oct, 2014

Senatorul PSD Dan Şova s-a prezentat, luni, la Direcţia Naţională Anticorupţie, fiind citat în dosarul în care a fost pus sub acuzare şi deputatul PSD Viorel Hrebenciuc.

Senatorul Dan Şova a declarat luni la ieşirea de la DNA că s-a întâlnit cu Viorel Hrebenciuc.

"Nu am nimic de declarat deocamdată, pentru că nu am cerut decât să vedem documentele, că nu ştiu despre ce e vorba", a afirmat Şova, adăugând că nu crede că este pus sub învinuire.

Întrebat dacă s-a întâlnit cu Viorel Hrebenciuc, Dan Şova a răspuns afirmativ, dar a susţinut că nu a vorbit niciodată cu Robert Cazanciuc.

Referitor la vreun demers al său pentru abrogarea articolului 13 din Legea 78/2000 privind prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie, referitor la folosirea influenţei politice pentru obţinerea de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, parlamentarul PSD a apreciat "că e un articol foarte bun".

În ceea ce priveşte posibilitatea de a-şi dori şefia PSD, Dan Şova a spus: "Noi nu discutăm aşa ceva".

Cu privire la intenţia de a ocupa funcţia de ministru al Justiţiei, Şova a declarat: "Niciodată".

"La data de 17.10.2014, Viorel Hrebenciuc, lider al grupului parlamentar al unui partid din Camera Deputaţilor, membru al Comitetului Executiv Naţional al partidului respectiv şi vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, şi-a folosit influenţa faţă de un membru al aceluiaşi partid politic, în scopul de a-l determina să iniţieze o propunere legislativă privind amnistia şi graţierea unor pedepse. Astfel, pe parcursul unei întâlniri, cei doi au discutat în detaliu despre acuzaţiile aduse lui Viorel Hrebenciuc în legătură cu reconstituirea unor suprafeţe de fond forestier, despre condiţiile de incriminare a acestor fapte şi despre riscul de a fi condamnat", se arată într-un comunicat al DNA remis luni AGERPRES.

Potrivit DNA, pentru a evita executarea unei eventuale pedepse aplicate unui membru reprezentativ al partidului (care fusese condamnat nedefinitiv în primă instanţă pentru luare de mită la pedeapsa închisorii) şi pentru a evita ca o eventuală condamnare a lui să fie pusă în executare, Hrebenciuc i-a cerut colegului său de partid să îl asigure că va fi adoptată o lege de amnistie şi graţiere, solicitare pe care colegul său de partid a acceptat-o, susţine DNA.

Procurorii mai arată că, în acelaşi context, colegul său de partid a acceptat promisiunea lui Hrebenciuc că îl va sprijini să obţină funcţia de preşedinte al partidului din care cei doi fac parte, în dauna altor doi posibili contracandidaţi, pentru a-l determina pe ministrul Justiţiei să iniţieze un proiect de lege având ca obiect abrogarea art. 13 din Legea nr. 78/2000.

Citeşte şi: DNA: Hrebenciuc a promis PREŞEDINŢIA PSD pentru a scăpa de dosarul retrocedărilor

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ