Traian Băsescu a folosit foşti securişti pentru a face poliţie politică

| 16 oct, 2014

Pentru cine și-a pus întrebarea în ultima perioadă cum se explică derapajele tot mai puternice ale lui Traian Băsescu de la ceea ce ar trebui să însemne un comportament normal și responsabil, Romania TV furnizează o explicație pe cât de șocantă, pe atât de credibilă, odată ce începi să analizezi datele existente.

În plină campanie electorală, Traian Băsescu a aruncat fumigena ofiţerului acoperit, indicându-l pe Victor Ponta drept fost spion în cadrul Serviciului de Informaţii Externe (SIE). Mass-media a preluat pe larg subiectul, analizându-l şi întorcându-l pe toate feţele posibile. Totuşi, în vâltoarea dezvăluirilor, un element extrem de important a scăpat atenţiei analiştilor şi jurnaliştilor.

În cadrul emisiunii de la Realitatea TV de luni seara unde Traian Băsescu a lansat aşa-zisele dezvăluiri, şeful statului a precizat că a început să facă verificări cu privire la apartenența premierului Victor Ponta la SIE după ce a citit interpelarea senatorului PSD Valer Marian. În altă ordine de idei, liderul de la Cotroceni a încercat să acrediteze scenariul conform căruia nu el ar fi fost “tartorul” deconspirării lui Victor Ponta, el mergând doar pe o pistă deschisă anterior de Valer Marian.

Citeşte şi: Ce spune de fapt poziția SIE în cazul calomnierii lui Ponta: Băsescu, pericol pentru securitatea națională

Ceea ce nu înţelege Traian Băsescu este faptul că încercarea de a-l transforma pe Valer Marian în sursă credibilă de informaţii este o sabie cu două tăişuri. Acelaşi senator PSD de Satu Mare este artizanul unor dezvăluiri care îl pun într-o lumină extrem de defavorabilă pe şeful statului.

Spre exemplu, la începutul anului 2012, Valer Marian susţinea că generalul Alexandru Burian a fost promovat adjunct al directorului Serviciului de Protecţie şi Pază (SPP), pentru activitatea de informaţii, în anul 2005, după câştigarea alegerilor prezidenţiale de către Traian Băsescu. Generalul Burian a fost acuzat de mass-media că a constituit în cadrul SPP o unitate conspirativă de poliţie politică, denumită ”Zeus”, în beneficiul preşedintelui Traian Băsescu, care reuneşte specialişti din diverse domenii detaşaţi de la alte servicii secrete, inclusiv specialişti în interceptări.

Mai precis, potrivit senatorului Valer Marian, generalul Alexandru Buruian ar fi fost nici mai mult nici mai puţin decât şeful poliţiei politice a preşedintelui Traian Băsescu. Adică aceeaşi sursă despre care Traian Băsescu afirmă că i-ar fi servit drept reper pentru aşa-zisă deconspirare a lui Victor Ponta îl acuză cu subiect şi predicat pe şeful statului că şi-ar fi instituit un departament specializat în cadrul SPP care se ocupa cu activităţi de poliţie politică, activităţi care aduc aminte de regimul securist din perioada de dinainte de 1989.

Citeşte şi: Riposta serviciilor: Cum demontează SIE argumentaţia preşedintelui - Victor Ponta ofiţer acoperit

Această alăturare ne arată, de fapt, cât de şubredă este povestea lui Traian Băsescu. Validând argumentele unui politician controversat precum Valer Marian, şeful statului îşi auto-sabotează scenariul prin care încearcă să-l compromită pe Victor Ponta. Întreaga abordare a preşedintelui pe tema ofiţerului acoperit nu are nici măcar parfum de credibilitate, fiind construită pe frânturi de scenarii, pe informaţii care sunt neconvingătoare şi pe sofisme.

În esenţă, bomba pe care Traian Băsescu a sperat că o va lansa nu a fost altceva decât un mare fâs. Miza a fost probabil aceea de a le crea un culoar favorabil de atac lui Klaus Iohannis şi Elenei Udrea, contracandidaţii lui Victor Ponta în competiţia prezidenţială. Atât doar că planul a eşuat, iar premierul a ieşit din tot acest scandal fabricat mult mai puternic.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
16 oct, 2014
clubul de rugby
a iesit Ponta mult mai puternic..?
socrul lui cred ca iesit mai sifonat
mafia restituirilor la DNA,va aduce multe chestiuni interesante...
ramaneti pe RTV_OTV,s-ar putea .....sa-l pierdeti...
16 oct, 2014
Abraham Mondialul
nu mai folositi dle Sultanescu,termenul securist...
noi,am fost oameni de bine
multumesc
servim patria

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ