Elena Udrea: Ponta poate anula HG 223/2013 şi să ceară informaţii SIE despre statutul său

| 16 oct, 2014

Candidata PMP la alegerile prezidenţiale, Elena Udrea, a declarat joi, referindu-se la declaraţiile şefului statului potrivit cărora Victor Ponta ar fi fost ofiţer acoperit al SIE între 1997-2001, că premierul poate demonstra că afirmaţiile preşedintelui nu sunt adevărate anulând HG 223/2013 cu o altă Hotărâre de Guvern care să-i permită să ceară relaţii la SIE despre statutul său.

'Eu cred ce spune preşedintele României, dar domnul Ponta poate să ne contrazică şi să demonstreze că nu este adevărat într-un mod foarte facil pentru el. Şi anume, acea Hotărâre de Guvern (HG 223/2013 - n.r.) pe care şi-a dat-o, e presupun că şi-a dat-o tocmai pentru a-şi garanta păstrarea secretului pe care-l deţine, poate să o schimbe, să dea o Hotărâre de Guvern pe care să o schimbe repede, să o publice în Monitorul Oficial, să aibă libertatea de a ne spune, de a cere SIE hârtii oficiale legate de statutul lui. Acum se prevalează de această lege, această Hotărâre de Guvern pe care şi-a dat-o singur şi spune că nu are voie să spună dacă a fost sau nu a fost', a declarat Elena Udrea într-un interviu la Hotnews.ro.

Candidata PMP a negat că s-ar fi aflat în relaţii apropiate de familie cu Victor Ponta şi a spus doar că l-a cunoscut pe vremea când ea era avocat, iar el procuror, şi, de asemenea, a colaborat cu acesta în 2009, în vremea când ambii erau miniştri.

'Doar îmi amintesc că pentru noi a fost ciudat, aşa, că s-a ridicat din grupul juriştilor tineri, el era magistrat, noi eram avocaţi, şi dintr-o dată am auzit că ajuns şeful corpului de Control şi apoi a avut o ascensiune foarte rapidă către Parchetul General, dar la vremea aceea nu ne-am dat explicaţii, pur şi simplu am constatat că a avut o ascensiune foarte rapidă', a afirmat Udrea.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ