Ce spune Elena Udrea despre implicarea lui Dorin Cocoș în dosarul Microsoft

| 16 oct, 2014

Elena Udrea a vorbit, joi, despre noile perchezitii ale procurorilor DNA in dosarul Microsoft, care il vizeaza pe fostul sau sot, Dorin Cocos, precum si pe fostul jucator de tenis Dinu Pescariu si pe omul de afaceri Nicolae Dumitru, persoane cu care candidatul la prezidentiale a avut diverse legaturi de-a lungul timpului.

Udrea a declarat, intr-un interviu acordat HotNews.ro, ca nu crede ca fostul sau sot, Dorin Cocos, este implicat in dosarul Microsoft. Intrebata daca a discutat vreodata cu acesta despre presiunile pe care ar fi incercat sa le faca in Guvern, Udrea a sublinat ca nu au abordat niciodata acest subiect, pentru ca nu era interesata, in general, de afacerile sale.

"In general, nu aveam discutii despre afacerile fostului meu sot, nu aveam timp, eu m-am dedicat in totalitate carierei politice (...). Despre aceasta situatie pomenita de martori nu am avut cunostinta, nu am discutat niciodata", a spus Udrea.

Televiziunile de stiri au relatat ca Dorin Cocos ar fi intervenit pe langa membri ai Guvernului Boc, in perioada in care Elena Udrea era ministru al Transporturilor. Presedintele PMP asigura ca fostul sot nu i-a cerut "niciodata" vreun favor legat de licentele Microsoft.

"Regret ca numele fostului meu sot este implicat in acest scandal, ancheta, chiar daca e pomenit doar de martori. Dar intotdeauna am spus ca, indiferent cine e amestecat, cine are de suportat consecinte, justitia trebuie sa isi faca treaba (...). Este fostul meu sot, ne-am despartit de un an si ceva, sper ca nu e implicat, ca nu e adevarat ce spun martorii, insa spun ce a spus si presedintele Romaniei despre dosarul fratelui sau: justitia trebuie sa isi faca datoria pana la capat. Si personal nu am nicio implicare in acest dosar", a detaliat Udrea.

Jurnalistul Dan Tapalaga a mentionat ca este greu de imaginat ca cei doi nu discutau acasa despre asemenea subiecte. "In general, nu aveam discutii despre afacerile sotului meu, eu m-am dedicat in totalitate carierei politice, poate asta a fost si motivul pentru care ne-am despartit. Despre aceasta situatie pomenita de martori nu am avut cunostinta, nu am discutat niciodata", a lamurit candidatul PMP la presedintie.

De asemenea, ziaristul a pus problema ca cele noua milioane de euro pe care Dorin Cocos le-ar fi luat spaga sa fi ajuns in familie, ceea ce ar fi produs un impact semnificativ asupra bugetului de cuplu.

"Justitia sa mearga mai departe, sa vedem ce e adevarat si ce nu. Eu cred ca nu, dar, chiar daca ar fi altfel, tot ce tine de afacerile sotului meu si cum a evoluat din '90 pana acum nu m-a interesat niciodata. Sa-mi fac timp sa ma gandesc al problemele cu care ma luptam eu, ca ministru, era mai important. Nu aveam timp sa vorbim nici despre familie uneori", s-a justificat Udrea.

De acord cu confiscarea extinsa a averii

Aceasta a vorbit si despre ipoteza in care Dorin Cocos ar fi gasit vinovat si condamnat in instanta, situatie in care se pune problma confiscarii extinse a averii, din care o parte a ajuns la ea in urma partajului.

"In principiu, sunt de acord cu confiscarea extinsa, cand banii sunt obtinuti ilegal, trebuie sa fie inapoiati statului, dar nu e cazul meu. Toate bunurile care mi-au ramas mie la partaj sunt dinaintea casatoriei sau din anii 2005, 2006, cel mult 2007", a spus ea.

Jurnalistul a facut referite si la o informatie care apare in declaratia de averea a Elenei Udrea, si anume ca sotul sau a luat doua imprumuturi in valoare totala de 700.000 de lei, in 2009 si 2012, de la Dinu Pescariu, cercetat si el in dosarul licentelor Microsoft.

"Ambele imprumuturi au fost ale sotului, au o relatie de afaceri, eu am fost obligata sa le declar. Il cunosc de foarte mult timp pe Pescariu, asa cum am cunosct foarte multi mari sportivi", a precizat presedintele PMP.

Mai mult, Tapalaga a amintit si despre faptul ca Nicoale Dumitru, patronului grupului Niro, si Elena Udrea urmau sa devina asociati ai firmea New Global Investment.

"Firma nu a apucat niciodata sa functioneze, a fost o intentie de a construi impreuna un imobil, dupa care s-a renuntat", a mentionat Udrea, care a comentat in continuare afirmatia ziaristului, potrivit caruia aceasta se invarte intr-un anturaj in care multe persoane au probleme cu legea, printre care si primarul din Piatra Neamt, Gheorghe Stefan.

"La vremea respectiva nu aveau nicio problema cu legea. (...) Sunt foarte multi oameni si in partidele politice care au probleme cu legea, va rog sa-mi spuneti de un singur caz in care Elena Udrea a incalcat legea. Fiecare raspunde in numele lui", a spus Udrea.

Procurorii DNA au facut, joi dimineata, noi perchezitii in dosarul Microsoft. Acestia au descins la locuintele mai multor oameni de afaceri, printre care Dorin Cocos, Dinu Pescariu, Nicolae Dumitru, Remus Truica si Claudiu Florica, fost sef al Fujitsu in Romania, denuntator in dosarul licentelor. De asemenea, anchetatorii ai descins si la casa lui Catalin Harnagea, fost sef SIE.



Cocos, Truica si Pescariu, in declaratia martorului cheie

Numele lui Dorin Cocos, cel al lui Remus Truica si cel al lui Dinu Pescariu au fost mentionate de catre un martor in dosarul licentelor Microsoft. Acesta le-a declarat anchetatorilor ca omul de afaceri Dorin Cocos si primarul orasului Piatra Neamt, Gheorghe Stefan, au primit "opt-noua" milioane de euro, respectiv "circa trei milioane de euro", in dosarul Microsoft.

Conform acestui martor, Dinu Pescariu, impreuna cu Dorin Cocos si Gheorghe Stefan "Pinalti", au asigurat sustinerea financiara si relationarea cu persoane care aveau influenta asupra membrilor Guvernului Emil Boc, prin deschiderea unor conturi in strainatate din care sa fie efectuate plati catre ministrii sau functionarii implicati.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
19 oct, 2014
gymy
ce faci cotrocenisto fara cocoselul tau
tu cand pleci dupe el, ?????

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ