Gușă – marele manipulator din spatele temei fraudării alegerilor

| 02 noi, 2014

Cu câteva ore înainte de startul primului tur al alegerilor prezidențiale, la ceas de noapte, Cozmin Gușă a încercat să manipuleze opinia publică din România, afirmând fără nicio reținere că procesul electoral va fi viciat.

Cozmin Guşă, acționarul majoritar al Realitatea TV, a lansat pe piață, sâmbătă seară, o nouă intoxicare prin care susţine că alegerile vor fi fraudate de Sebastian Ghiță, prin intermediul softului de numărare a votulurilor. "Nu este o noutate că Sebastian Ghiță este implicat în procesul de numărare a voturilor, s-a mai întamplat și în trecut. Ghiță își continuă această epopee legată de alegerile din Romania, o monitorizare îndoielnică a voturilor. Avem în acest moment voturile numărate de o firmă controlată de o doamna care se află în arest preventiv, Siveco este un partener. Nu mai avem garanția că alegerile vor fi controlate și numărate conform unui principiu democratic și unei corectiuni. În mod evident, faptul că avem o încrengătură de interese partizane în monitorizarea voturilor la aceste alegeri mă face să fiu extrem de circumspect faţă de ceea ce se pregăteşte. Implicarea unor oameni din serviciile secrete devine evidentă. Noi nu putem să spunem că aceste alegeri sunt validabile pentru că nu ai cum să le validezi când asemenea gen de oameni, cuplul Sebi Ghiţă - Irina Socol monitorizează votul care garantează aceste alegeri", a declarat Cozmin Gușă la Realitatea TV.

Declarațiile lui Cozmin Gușă pot părea la prima vedere o încearcare de resuscitare a postului de televiziune pe care îl conduce, prin lansarea unor teme bombastice, false generatoare de audiență, însă acuzațiile sale nu sunt dezinteresate. Afirmațiile „consultantului politic” nu reprezintă decât o manipulare prin care acesta încearcă să se pună în slujba opoziției, care conștientă că va pierde alegerile recurge la astfel de subterfugii. Ignorând responsabilitatea pe care o are un lider de opinie, Cozmin Gușă încalcă orice normă a deontologiei jurnalistice, urmărind generarea unei isterii națională ce nu va avea ca rezultat decât decredibilizeaza imaginii României în ochii partenerilor externi.

Primele reacții negative la adresa declarațiilor iresponsaile ale lui Cozmin Gușă nu au întârziat să apară. Afirmațiile patronului Realitatea TV au fost sancționate de Hotnews și de Monica Macovei. Candidatul independent a spus într-o postare pe Facebook că „informațiile vehiculate pe filiera Gușă - Rareș Bogdan” sunt „suspecte de manipulare”. Pe de altă parte, Hotnews titrează într-un articol ce îl are printre autori pe Dan Tapalagă că „Realitatea declanșează isterie fără factuală anunțând fraudarea alegerilor”.

Nu este pentru prima dată când Cozmin Gusă lansează asemenea inepții. În 2004, când făcea parte din echipa de campanie a lui Traian Băsescu, actualul „consultant politic” a isterizat o întreagă țară în baza unor afirmații fără probe, invocând teza fraudării votului. Ulterior, la câteva săptămâni de la declarații, s-a putut constata că acuzațiile fostului deputat democrat-liberal nu au avut susținere și nu au reprezentat decât o strategie electorală perversă prin care Traian Băsescu viza să câștige capital electoral. La fel ca acum 10 ani, Cozmin Gușă dorește să repete scenariul din 2004 prin înșelarea opiniei publice, crezând că românii au uitat de precedentele episoade de manipulare.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

5 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
03 noi, 2014
ghio
mai gusa si-o capusa.de când te stiu numa mancator da cacat esti. de aia ai asa o gusa .
03 noi, 2014
dan
Gusa nu e un mare manipulator. El este un mare nimic. Sigur ca ar face mult rau daca ar putea pentru ca are o mare frustrare, si anume aceea de a nu fi fost bagat in seama de nimeni, niciodata. Acum e fericit. Este sunat ca un guru de catre angajatii sai, si da explicatii savante dar cea mai importanta dintre toate a fsot sa-i explice altui destept, Rares Bogadan, ca suta in mie nu este un procent prea mare si nu reprezinta decat 10 la suta. Asta nu stia Rares desi are un stilou mai mare ca scula lui dar, probabil nu a prea facut calcule cu el.
03 noi, 2014
Gabi
A avut dreptate
Degeaba este denigrat Cosmin Gusa. Uitati-va ce s-a intamplat la vot in strainatate si in tara. Urmasii comunistilor care i-au tinut pe oameni in intuneric, foame si frig, oameni care fura tot ce intalnesc in cale ca sa-si faca averi pentru ei si urmasii lor, prostesc lumea, modifica rezultatele, impiedica oamenii corecti sa voteze.
02 noi, 2014
suzana
Oferta locuri de munca noi! Oferta este acum un fenomen, pentru ca tot mai multi oameni s-au convins de seriozitatea noastra! Oferim pe loc contract legal si dovada platii! Au fost acordate deja primele castiguri! NU e MLM si nici NU e joc piramidal! Veti castiga 300 dolari lunar, cu o munca de 3 ore pe zi, ca operator online! Pentru detalii mai multe, trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]
02 noi, 2014
anton
Politologul GUSAT
Gusa este um om lipsit de valoare care face pe atoate stiutorul...Este un papagal care a sarit din barca in barca acolo unde a gasit un OS DE ROS.Si el si Lavinia nu au caracter si valoare 0. S-a vazut ca au facut cu partiduletul lor de buzunar PNG care nici nu a existat la singurele alegeri la care a participat... Daca Noua Genaratie inseaman GUSA ..... multumesc NU SERVESC....

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ