Tăpălagă și-a intrat pe deplin în rolul de goarnă a lui Iohannis

| 30 oct, 2014

Încercând să-l facă scăpat cu orice preț pe noul său ”conducător”, Dan Tăpălagă aberează la limita logicii și credibilității.

După ce s-a supărat pe Băsescu & Udrea – cu public, că altfel n-are farmec - editorialistul Dan Tăpălagă s-a repliat strategic pe subiecte mai lucrative, cum ar veni un echivalent al liniei de rezistență fortificată Focșani-Nămoloasa-Galați, gândit să mai prelungească cu măcar un mandat războiul elitei dreptace cu propriul popor. Fortificațiile băsismului post-Băsescu se întind pe linia Blaga-Iohannis-Predoiu și îi permit editorialistului o rezistență îndârjită în baza tuturor manipulărilor și sofismelor din dotare. O astfel de desfășurare combativă o execută noul recrut al candidatului ACL pe tema mesajelor de campanie cu care social-democrații lui Ponta s-au adresat pensionarilor. Conform editorialistului, este inadmisibilă menționarea posibilității de tăiere a pensiilor în conexiune cu persoana lui Klaus Iohannis, procedura fiind comparabilă cu ”metodele separatiștilor ruși”. ”Merită mai multă atenție mesajele de campanie neagră utilizate de Victor Ponta împotriva principalului său adversar, Klaus Iohannis. Unul dintre ele se remarcă prin ticalosie extremă. Ponta exploatează fără scrupule frica, groaza unor oameni ceva mai expuși manipulării. Pensionarii, oameni de regula săraci, bolnavi și dependenți in mare masura de bunavointa statului, sunt bombardati practic non stop cu amenințarea că Iohannis, prezentat drept omul lui Băsescu, gândește la fel, taie pensii si salarii.”

Citeşte şi: Andrei Pleșu și marea problemă a elitelor de dreapta: mereu poporul e de vină

Să facem o scurtă paranteză, cât să remarcăm cât de înduioșător este să vezi un apologet al deceniului de băsisme căinând de grija pensionarilor emotivi. Dincolo de asta, chiar nu-l înțelegem pe Tăpălagă, căci Klaus Iohannis chiar este omul lui Băsescu, că doar nu se întâlnesc să joace table în secret la Vila Lac și consilierul Chifu n-o face el ture de plăcere pe ușa din spate a sediului din Modrogan. Iar presupunerea că Iohannis ajuns la butoane va fi de acord cu tăierile este mai îndreptățită decât presupunerea că nu o s-o facă. Prin tot ce a zis și făcut în ultima vreme, candidatul ACL a dovedit că nu știe, nu vrea să afle și nu-l interesează să învețe nimic legat de chichițele economiei naționale. A subliniat în schimb că va delega ”oamenilor lui” să facă un program. Or, ne întrebăm retoric, cine sunt acești oameni? Cu cine s-a aliat și s-a făcut frate de cruce Iohannis? Ce experiență economică de sub Boc, Blaga și Videanu nu îi îndreptățeşte pe pensionari să sufle și de această dată și-n iaurt?

Încercând să-l facă scăpat cu orice preț pe noul său ”conducător”, Tăpălagă aberează la limita logicii și credibilității. Conform acestuia pensionarii nu au de ce se teme și pentru că ”intenția guvernului Boc de tăia pensiile cu 15% a picat la Curtea Constituțională, deci nu s-a materializat, dar intenția a existat, într-adevăr”. Oamenii ar trebui să stea liniștiți, deci, că poate vor avea noroc și data viitoare, cu CCR. Or, instituția amintită are niște hibe structurale și vulnerabilități greu de ignorat. CCR este o colecție de numiri politice, de personaje care sunt mult mai aproape de ce ar rezulta din combinația exotică a unor politicieni cu niscaiva sindicaliști, deci departe rău de alura de magistrat pe care o sugerează prin particula de ”Curte”! CCR a funcționat atunci, am putea spune că miraculos, dar nu putem ști cum va funcționa pe viitor, într-o situație asemănătoare. Cei care au dovedit că-s buni ca lupii puși paznici la oi, nu vor fi ei chiar niște naivi, să se ducă cu tăierile sub aceeași formă, devenită vulnerabilă. Vor inventa ei ceva, căci sunt băieți deștepți.

Dar să revenim la figura de stil principală a numitului Tăpălagă Dan, încorporat la spartul târgului sub steagul de luptă al ”generalului” Iohannis.

Victor Ponta este blamabil pentru că ”exploatează fără scrupule frica, groaza unor oameni ceva mai expuși manipulării” prin asocierea unor oameni pățiți, cu tăierile și cu Iohannis. Dar la o privire mai atentă vom sesiza cu mirare maximă că Tăpălagă face exact același lucru în editorialul său, asociindu-l pe Ponta cu separatiștii ruși în contextul unei confruntări armate la est de România, care ne face evident vulnerabili și ”expuși manipulării”.

Citeşte şi: Gabriel Liiceanu i-ar interzice dreptul de vot maestrului Radu Beligan

”A utiliza frica, teroara și groaza ca agenți electorali este nu doar incorect și nedemocratic, ci și inuman. Cât de cinic trebuie să fie un politician, cât dispreț trebuie să manifeste față de proprii alegători exploatându-le vulnerabilitățile, angoasele și fricile cu atâta cruzime?”, scrie Tăpălagă și absolut toate afirmațiile sale se pot aplica în oglindă propriului său discurs. Bine domnule editorialist, dar nu te puteai enerva pe manevra electorală amintită altfel, mai principial, fără să speculezi frica generalizată a românilor de un potențial conflict armat cu maica Rusia?

Și de final, o nedumerire mică, dar supărătoare. În tot ce a scris Dan Tăpălagă în decursul ultimilor ani, de bine despre regimul Băsescu și de rău despre opoziția acestuia, cum se face că nu s-a strecurat nicăieri această propoziție frumos șlefuită: ”Pentru mulți pensionari, amărâta de pensie e tot ce are, viața lui depinde de ea.” Cum de nu o aveți într-un articol dedicat tripletei Băsescu-Boc-Udrea, contemporan cu ultimatumul televizat al ”austeritățile” lui Băsescu împotriva propriului său popor?
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
30 oct, 2014
gigikent
vai..
de capul tau..ai o viata si ti-o t(a)raiesti ca pe o poshirca:D

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ