Greșeala capitală a lui Iohannis – împărțirea românilor în oameni și suboameni

| 30 oct, 2014

Deși vizibilitatea campaniei electorale pentru Președinția României a fost în mare măsură obturată de acțiunile intempestive din justiție, cu Direcția Națională Anticorupție în rolul de principală protagonistă, aceasta nu l-a împiedicat pe Klaus Iohannis să își dea cu stângul în dreptul mai de fiecare dată când presa a pus reflectoarel pe domnia sa.

De la momentul celor șase case achiziționate, chipurile, cu banii din meditații, trecând prin declarația care reliefa ”ghinionul” profesorilor ce nu au reușit să agonisească într-o viață de dascăl cât a obținut prezidențiabilul ACL în numai câțiva ani și încheind cu dosarul de incompatibilitate asupra căruia edilul Sibiului a oferit declarații cel puțin neconvingătoare, toate acestea descriu cum nu se poate mai fidel cu cine avem de-a face. Nicidecum cu un politician altfel sau cu o alternativă credibilă, ci cu un politician care a folosit parvenitismul ca mijloc de ascensiune în politică.

Citeşte şi: Iohannis și Finanțele țării, ca Băsescu și cultura

Doar că toate aceste aspecte controversate din cariera lui Klaus Iohannis sunt practic eclipsate de ceea ce a debitat liderul ACL zilele trecute, într-o manifestare electorală care a avut loc la Cluj. La finalul evenimentului, Klaus Iohannis a decis să concluzioneze cu următoarea întrebare: ”Și în final vreau să vă întreb ceva, aici între noi, ardelenii, credeți că voi și cu mine vom câștiga aceste alegeri? Victorie! Doamne-ajută!”.

Momentul în sine este puțin spus stânjenitor. Aceste întrebări relevă un mod de gândire cel puțin periculos, fiindcă exprimă teza unei așa-zise superiorități a ardelenilor în raport cu românii din celelalte regiuni istorice. Mai precis, un candidat la președinție, deci un ipotetic șef de stat, are obligația de a fi președinte al tuturor românilor, indiferent de argumente ce țin de geografie, condiționări istorice, status social, rasă, sex, religie etc.

Gafa monumentală a prezidențiabilui ACL a fost de altfel taxată de Victor Ponta. “Cel mai grav lucru care se poate întâmpla în aceste ultime zile de campanie electorală este apelul lui Klaus Iohannis să voteze ardelenii împotriva celorlalți români. Este cel mai rau lucru pe care poate să îl spuna un candidat la prezidențiale. Eu vreau sa fiu Președintele tuturor românilor!”, a notat Victor Ponta pe pagina sa de Facebook.

Citeşte şi: Amenință Iohannis cu blocarea creșterilor de pensii, salarii și ajutoare sociale, dacă ajunge președinte?

Dacă ar fi să tragem linie cu o zi înaintea finalului campaniei electorale aferente primului tur al alegerilor, nu am putea decît să constatăm goliciunea lui Klaus Iohannis. Proiectul său de țară nu este altceva decât o înșiruire de promisiuni sforăitoare, iar prestația sa în relația cu electoratul este bulversantă, dacă ținem cont că nu este capabil să se adreseze oamenilor fără a-și citi discursurile de pe promptere. Alegerea lui Klaus Iohannis în fruntea României ar fi un dezastru cel puțin de aceeași magnitudine cu dublul mandat exercitat ca președinte de Traian Băsescu. După războiul româno-român care l-a avut drept artizan pe Traian Băsescu, singurul lucru care ar mai lipsi cetățenilor ar fi continuarea climatului de conflictualitate sub ”neamțul” Iohannis.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
06 noi, 2014
Nick Arden
Johannis NU a spus nimic rau
Bineinteles ca Ardelenii sunt deosebiti de ceilalti Romani. Asta se stie de mult. Dar NU E ADEVARAT CA JOHANNIS A IMPARTIT PE ROMANI IN OAMENI SI SUB-OAMENI. Asta este o minciuna.
30 oct, 2014
condicuta lui Cocos
A aparut pe piata sondajul:Sultanescu(el,sotia si matusa),Palada(matematicianul repetent) si crucisatorul sau casalotul Teodorescu..
intervievate telefonic toate rudele,cu purcei si catei..
suboamenii
adica CSCI-sondaj de dezinformare
Ponta a castigat si turul II
cititi si scuipati...ei "l-au facut "si pe Geoana Presedinte si dupa,au dat vina pe Vantu

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ