Klaus Iohannis despre "legea de condamnare a jurnaliştilor": O derută totală

| 30 oct, 2014

Candidatul ACL la alegerile prezidenţiale, Klaus Iohannis, a declarat joi că observă la actualul Guvern "o derută totală" în legătură cu "legea de condamnare a jurnaliştilor".

"Observ o derută totală la acest Guvern ineficient în legătură cu legea de condamnare, nu ştiu, a jurnaliştilor, sau cine face publice informaţiile din rechizitorii şi cred că este greşită abordarea. Ne pregătim oare pentru o Românie în care toţi corupţii sunt graţiaţi şi jurnaliştii sunt încarceraţi ? În realitate, vor s-o facă (n.r.- legea), dar şi-au dat seama că nu dă bine la media şi au încercat să dreagă busuiocul, cum se spune", a spus Iohannis, într-o conferinţă de presă.

Guvernul a precizat joi că "dintr-o eroare tehnică" în comunicatul de presă emis după şedinţa de guvern de miercuri s-a transmis informaţia eronată că toate proiectele discutate în şedinţă au primit aviz favorabil.

"Dintr-o eroare tehnică, în comunicatul de presă de după şedinţa de guvern s-a transmis informaţia ca toate proiectele prezentate în şedinţa de guvern au primit aviz favorabil. Pentru corectă informare a opiniei publice, menţionăm că printre cele 37 de puncte de vedere ale Guvernului cu privire la unele proiecte legislative iniţiate în prezent există câteva care nu au primit aviz favorabil. Printre acestea se enumeră şi proiectul de Lege pentru modificarea Legii nr 286/ 2009 privind Codul Penal, referitor la noi pedepse pentru cetăţenii care dezvăluie informaţii din dosarele penale, care nu a fost avizat pozitiv de către Guvernul României", a informat Biroul de Presă al Guvernului într-un comunicat de presă.

Guvernul a susţinut, de asemenea, joi, într-un comunicat de presă, că avizul nefavorabil al Executivului la proiectul de lege pentru modificarea Legii nr. 286/2009 privind Codul Penal, provenit dintr-o propunere legislativă iniţiată de senatorul PSD Şerban Nicolae, a fost înregistrat încă din 22 octombrie la Secretariatul General al Guvernului.

Biroul de Presă al Executivului a ataşat comunicatului şi avizul negativ al Ministerului Justiţiei referitor la iniţiativa legislativă menţionată, dar şi adresa Departamentului pentru Relaţia cu Parlamentul privind înscrierea pe ordinea de zi a punctului de vedere nefavorabil al acestui proiect de lege.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ