Sondaj CSCI: Ponta - 40%, Iohannis - 29% în primul tur al alegerilor

| 30 oct, 2014

Candidatul la prezidenţiale al Alianţei PSD-UNPR-PC, Victor Ponta, este cotat cu 40% din voturi în primul tur al alegerilor, în vreme ce principalul său contracandidat, din partea Alianţei Creştin Liberale (ACL), Klaus Iohannis, ar obţine 29% din voturi, conform unui sondaj CSCI realizat în perioada 27-29 octombrie şi remis joi AGERPRES.

Conform datelor CSCI, pe a treia poziţie se află Călin Popescu-Tăriceanu (independent) cu 8%, urmat de Elena Udrea (PMP) cu 6%. Următori clasaţi sunt: Monica Macovei (independent) - 5%, Teodor Meleşcanu (independent) - 3%, Dan Diaconescu (PPDD) - 3%, Kelemen Hunor (UDMR) - 3%, Corneliu Vadim Tudor (PRM) - 2%, alţi candidaţi - 1%.

Calculele de mai sus se fundamentează pe răspunsurile a 53% din eşantion, şi anume, cei cu probabilitate mai ridicată de a se prezenta la urne, potrivit CSCI.

În turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, 55% dintre cei chestionaţi au afirmat că l-ar vota pe Victor Ponta iar 45% ar opta pentru Klaus Iohannis.

Interpretările CSCI arată că Victor Ponta ar obţine în primul tur al prezidenţialelor un scor mai bun - 40% - decât a obţinut candidatul PSD Mircea Geoană în 2009 - 31%.

'Distanţa dintre Ponta şi Iohannis rămâne una de puţin peste 10 procente. Ponta - puţin peste scorul partidului, din vară. Iohannis - în linia sumei PNL-PDL, din vară', se mai arată în documentul CSCI.

Sondajul a fost realizat prin metoda CATI pe un eşantion naţional de 1.103 interviuri, multistadial cluster, cu selecţia probabilistică a persoanelor. Eroarea tolerată este de 3%, la un nivel de probabilitate de 0,95.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
30 oct, 2014
Gogu
Minciuni rusesti
Asteptam sa scapam de mincinosii rusi care latra la luna numai postii. Iohannis este cu mult ca nivel de inteligenta si ce vreti voi peste ceilalti candidati. Numai cei redusi mintal sau cei cu interes voteaza poante.
30 oct, 2014
Palada Mieunel Cretinel
CSCI=Sultanescu si Teodorescu
Sultanescu-consilier Ponta,ca si Palada
adica angajati PSD
marja de eroare 100%

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ