De ce are dreptate Ponta cu Marea Unire

| 30 oct, 2014

Discursul plin de ură practicat de Pleșu, Liiceanu și ai lor, și de care Iohannis nu s-a disociat, constituie un exemplu perfect al ipocriziei candidatului ACL în raport atât cu felul în care se face politică cât și în raport cu modul în care se discută în piața publică.

Miercuri seară, portalul de știri Hotnews.ro a publicat un material în care actrița Florina Cercel era atacată pentru că și-a exprimat în public sprijinul față de premierul Vicotor Ponta. Deși este prezentat ca o simplă monitorizare, întreg articolul este de un partizanat și reprezintă, în final un atac gratuit la adresa doamnei Cercel, lucru care reiese chiar din fraza de început: „Actriţa Florina Cercel, o obişnuită a platoului emisiunii<< Sinteză zilei>> (Antena 3), a avut cuvinte pline de laudă şi stări extrasenzoriale şi mistice faţă de persoană premierului Victor Ponta.”

Însă, atacul de pe Hotnews la adresa Florinei Cercel nu reprezintă decât o extensie a discuției despre mesajul transmis de Radu Beligan cu ocazia lansării oficiale a lui Victor Ponta de pe Arena Națională. Atunci, vârful de lance al atacului împotriva maestrului a fost Andrei Pleșu, care și-a exprimat în repetate rânduri dezgustul față de modul în care marele actor și-a exprimat susținerea pentru actualul premier.

Desigur, domnul Pleșu nu a fost și nu este singur, pe lângă el, cel de-al doilea mare opozant al lui Victor Ponta din rândul intelectualilor fiind Gabriel Liiceanu, care atunci când nu îi scrie scrisori deschise premierului o elogiază pe Monica Macovei sau, mai nou, pe Klaus Iohannis. Lista nu putea fi completă fără Mircea Cărtărescu, care acum câteva săptămâni a respins urările premierului înainte de anunțarea câștigătorului Nobelului pentru literatură.

Acest grup, care a fost cunoscut în ultimul deceniu sub titulatura „intelectualii lui Traian Băsescu” și care a pus umărul în 2004 la alegerea actualului președinte, și-a găsit un alt lider în persoana lui Klaus Iohannis. Acum, pe lângă sprijinul pe care îl arată față de Klaus Iohannis, ei nu fac altceva decât să se ia de toate acele persoane publice care nu le împărtășesc viziunile politice și care se exprimă pentru alt candidat decât cel pe care ei îl susțin.

Ce s-a întâmplat cu Radu Beligan și ce se va întâmpla probabil cu Florina Cercel și alții ca ea devine astfel semnificativ pentru tactica adoptată de așa-zisa intelectualitate de dreapta din România împotriva tuturor celor care nu le susțin ideile și viziunile politice și au îndrăzneala de a vorbi în favoarea lui Victor Ponta. Pentru Pleșu, Liiceanu și restul, oricine nu este cu ei și cu patronul lor politic este împotriva lor și trebuie strivit prin declarații și luări de poziție făcut prin intermediul mass-mediei portocalii.

Acest trend este ilustrativ și din perspectiva mesajelor transmise de Klaus Iohannis în legătură cu nevoia de a construi o dezbatere publică civilizată, în care fiecare să respecte opiniile celorlalți. În realitate, discursul plin de ură practicat de Pleșu, Liiceanu și ai lor, și de care Iohannis nu s-a disociat, constituie un exemplu perfect al ipocriziei candidatului ACL în raport atât cu felul în care se face politică cât și în raport cu modul în care se discută în piața publică. În final, ne-am putea trezi că „România lucrului bine făcut” seamănă izbitor cu cea condusă de Traian Băsescu, în care dezbinarea și linșajul public au loc inclusiv cu participarea anumitor intelectuali prea înfumurați pentru a accepta că există și alte opinii decât ale lor.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
30 oct, 2014
Munca la domiciliu
MUNCA LA DOMICILIU
Cautam Operatori calculator pentru publicare anunturi.Cerinte:
– cunostinte minime PC
– necesar calculator cu conexiune internet
– varsta minima 18 ani
– rabdare,seriozitate
Instruire gratuita oferita sub forma unor lectii prin mail.
Veti trece mai intai prin instruire, apoi cine doreste,incepe sa lucreze.
Solicitati detalii trimitand “info” la adresa de mail: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ