Ce măsuri propune Ponta antrepenorilor

| 30 oct, 2014

Premierul Victor Ponta a transmis un mesaj către antreprenori, arătând că este nevoie ca măsurile de sprijinire a mediului de afaceri adoptate de Guvern să fie continuate şi după data de 16 noiembrie. De altfel, actualul Executiv se poate lăuda cu cele mai multe măsuri de acest tip.

“Vă scriu fiindcă ne aflăm în faţa unei provocări importante. Alegerile prezidenţiale vor decide pe ce drum va merge România în anii următori. Cred că votul dumneavoastră e foarte important, însă la fel de importantă e şi motivaţia din spatele lui”, a spus premierul prin intermediul scrisorii adresate antreprenorilor.

În acest sens, Victor Ponta şi-a prezentat rezultatele avute ca prim-ministru, exprimându-şi totodată viziunea sa privind parcursul României în anii următori.

În mesajul adresat antreprenorilor, premierul a evocat o parte din măsurile de sprijinire a mediului de afaceri pe care guvernul le-a adoptat în ultimii doi ani şi jumătate, precum reducerea CAS la angajator, scutirea integrală a companiilor de la plata impozitului pentru profitul reinvestit, introducerea plăţii TVA la încasare pentru firmele cu cifra de afaceri mai mică de 500.000 de euro, sau acordarea de facilităţi fiscale pentru cei care angajează tineri sau creează noi locuri de muncă. Eliminarea şi comasarea a peste 90 de taxe şi tarife parafiscale, suplimentarea ajutoarelor de minimis pentru noile IMM-uri, introducerea regulii controlului fiscal de fond doar o singură dată la 3 ani pentru IMM-uri, demonstrează de asemenea aplecarea Guvernului Ponta către mediul de afaceri.

De altfel, în opinia primului-ministru astfel de măsuri trebuie continuate, acesta subliniind nevoia de coerență şi de stabilitate, pe care o echipă preşedinte-premier ar putea să o dea ţării după 16 noiembrie.

“Am o viziune economică de menţinere a echilibrului între măsurile economice şi cele sociale, pentru ca societatea să se dezvolte echitabil şi sănătos. Am promovat dialogul cu mediul de afaceri şi cred că astfel de măsuri trebuie susţinute indiferent de ideologii”, a mai spus Victor Ponta.

Îmbrăţişând o politică social-democrată modernă, de tip progresist, premierul a reuşit să îmbine aplicarea măsurilor cu caracter social, cu ce cele de stimulare a dezvoltării economice, modelul aplicat dovedindu-se un succes. Un succes care, cu Victor Ponta în postura de preşedinte al României, trebuie dus mai departe.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
30 oct, 2014
cantautor
titlu este scris de un cretin:Ce măsuri propune Ponta antrepenorilor
corect :"anteprenor"
o alta varianta este sa fie scris de Palada,filozof si matematician
in timpul liber milog si abonat la banii statului
Un "antreprenor" este o persoană fizică sau juridică care se obligă, pe baza unor clauze și condiții contractuale, să execute (întreprindă) diferite lucrări (industriale, de construcții etc.) în beneficiul altei persoane sau organizații, în schimbul unei sume de bani dinainte convenite.[1] El este un tip de agent economic reprezentativ în economia de piață care adoptă un comportament întreprinzător, de esență activă și novatoare, specific sistemelor economice bazate pe concurență, risc și inițiativă privată.
30 oct, 2014
cantautor
scuze, am scris si eu gresit,dar imi asum
corect:antreprenor

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ