Victor Ponta: Discuţia despre "palatul lui Băsescu" se închide. Am respins propunerea RAAPPS

| 29 oct, 2014

Victor Ponta a declarat, miercuri seara, că 'discuţia despre palatul lui Băsescu se închide', fiind soluţionată prin respingerea propunerii RAAPPS.

"Discuţia este soluţionată. Am respins propunerea RAAPPS. Am discutat cu secretarul general zilele acestea şi sâmbătă, nemaifiind campanie electorală, o să mă văd cu mai multe fundaţii care promovează performanţa şi una dintre ele va primi acea proprietate în folosinţă gratuită, chiar săptămâna viitoare. Discuţia despre palatul lui Băsescu se închide. Dacă, sigur, are mare nevoie de o locuinţă, o să îi găsim o locuinţă', a spus prim-ministrul, miercuri seară, la finalul unei acţiuni electorale în Capitală.

Victor Ponta a ţinut să precizeze că legea în vigoare ar trebui să fie modificată în sensul în care foştii preşedinţi ai ţării, care dispun de o locuinţă, să nu mai primească o alta în baza legii amintite.

"Din punctul meu de vedere, dacă este timp să schimbăm legea şi să spunem foarte clar că orice fost şef al statului, dacă are locuinţă, mai ales că şi-a dat-o singur când era primar, nu mai e cazul să-i plătim din bani publici alta. Deocamdată, legea spune că trebuie să îi dăm şi atunci o să găsim o locuinţă mai modestă', a mai precizat Ponta.

Pe 19 octombrie, premierul a declarat că preşedintele Traian Băsescu a trimis o cerere Secretariatului General al Guvernului pentru a-i atribui o locuinţă după ce i se va termina mandatul.

Întrebat într-o emisiune la România TV dacă a primit o cerere de la Băsescu pentru a-i atribui o reşedinţă, conform legii, Ponta a precizat că s-a primit o astfel de cerere în urmă cu două săptămâni.

'E în lucru (n.r. - cererea lui Băsescu). Probabil pentru că nu am răspuns rapid la solicitare a sărit cu ofiţerul acoperit. Nu-i acord eu, Victor Ponta, o casă, i-o acordă Guvernul în baza legii care prevede pentru foştii şefi de stat dreptul la o reşedinţă, însă eu nu cred că suntem în poziţia să acordăm o reşedinţă foarte luxoasă, cred că o reşedinţă normală, din câte ştiu şi domnul Iliescu şi domnul Constantinescu stau în nişte condiţii decente, dar nu...Vorbim de decenţă. Nu o garsonieră la etajul 10, dar nici palate', a adăugat premierul.

Marţi seara, premierul Victor Ponta a declarat, tot la România TV, că situaţia privind acordarea unei case actualului şef al statului, Traian Băsescu, după ce acesta îşi va termina mandatul la Cotroceni, va fi rezolvată cu respectarea legii şi a adăugat că se va căuta în acest sens la RA-APPS o locuinţă micuţă care să nu deranjeze pe nimeni.

'Cred că domnul Băsescu, dacă nu are nicio casă, sigur că nu putem să-l lăsăm în stradă, sau dacă justiţia nu are acum timp de dânsul, cât mai stă liber trebuie să-i dăm ceva. Dar nu cred că trebuie să-i dăm un ditamai palat la Snagov. O să găsim o locuinţă în Bucureşti. O să respect legea, în sensul în care o să ne uităm la RA-APPS...o locuinţă micuţă ca să nu deranjeze pe nimeni, că dacă e mare deranjează', a declarat premierul, întrebat cum vede rezolvată cererea preşedintelui privind acordarea unei locuinţe după terminarea mandatului.

Despre vilele de la Snagov pe care şi le-ar dori preşedintele spre folosinţă, după cum a relatat presa, Ponta a spus: 'Acestea sigur nu poate să le primească pentru simplul motiv că am decis şi am dat drumul deja la o procedură de propuneri să o alocăm, nu ştiu, ori poate pentru sportivi, pentru olimpici, pentru Federaţia Română de Gimnastică'.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ