Sorin Ovidiu Vîntu şi-a facut blog: Vă voi spune cum este conceput sistemul de putere din România

| 29 oct, 2014

Fostul mogul, Sorin Ovidiu Vîntu, şi-a lansat blogul personal, iar în prima postare anunţă că dezvăluie cum este conceput sistemul de putere din România.

"Pentru început, vă voi spune cum este conceput sistemul de putere din România, cum este sistemul de Justiţie şi apoi cum este conceput şi cum funcţionează sistemul penitenciar. Cred că vă veţi amuza când vă voi povesti despre puşcării şi despre cei care le populează, hoţi şi gardieni", scrie fostul mogul pe blog.

De ce încep cu astea? Pentru că, cel mai important lucru pe care trebuie să-l ştiţi, este ce înseamnă un stat. Că nu este altceva decât un pachet de legi. Ignoraţi-i pe toţi cei care vor veni cu definiţii savante şi vă vor spune că sunt pe dinafară.

Justiţia este instituţia fundamentă a unui stat. Atunci când justiţia este deservită de funcţionari nevrednici, statul se duce dracului.

Vă voi vorbi despre ei, cu nume şi prenume, despre aceşti indivizi sau individe care, din prostie sau ignoranţă, nu-şi înţeleg menirea şi ne transformă din cetăţeni demni ai unui stat într-o adunătură de indivizi fără respect de sine şi fără morală.

Răul cel mai mare nu este acela că devenim imorali ci amorali. Ne situăm „dincolo de bine şi de rău”. Nu mai dăm doi bani pe Justiţie, legile nu ne mai sunt opozabile, statul devine un concept difuz.

Din nefericire pentru voi, şi eu am fost puternic atins de acest lucru. Am devenit, în timp, profund amoral. Mi-am dat seama de asta abia când nu mai puteam să schimb mare lucru în ceea ce mă priveşte. Şi nici nu am chef s-o fac. Acum sunt ceea ce sunt dar, măcar am încercat să semnalez necesitatea întăririi statului printr-o ieşire publică, acum câţiva ani, la postul de televiziune „Realitatea”.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ