Susținători de seamă pentru Ponta din mediul cultural și academic

| 30 oct, 2014

Victor Ponta a fost invitat miercuri la postul de Antena 3, în platou aflându-se și mai mulți oameni de marcă din mediul universitar și artistic. Ei au ținut să-și exprime sprijinul față de candidatura primului ministru, apreciind activitatea acestuia de până în prezent și exprimându-și convingerea că Victor Ponta va fi un președinte bun.

Un prim exemplu în acest sens este academicianul profesor doctor Irinel Popescu, unul din absolvenții de marcă ai școlii românești de chirurgie. Momentul de vârf al carierei sale a fost reprezentat de realizarea primului transplant hepatic din România, eveniment ce a avut loc în anul 2000. În anii următori el a realizat sute de transplanturi hepatice și mii de rezecții hepatice, făcând astfel trecerea de la etapa de pionierat în România la stadiul de proceduri de rutină. De asemenea, în jurul său s-a creat la Spitalul Clinic Fundeni o adevărată școală românească de transplant de ficat, care este din ce în ce mai respectată în lume.

Un alt coleg de marcă al lui Irinel Popescu care s-a aflat în platourile Antena 3 este a fost și dr. Cătălin Badiu, unul din cei mai respectați chirurgi cardiovasculari de origine română din lume, care recent a decis să revină în țară după ce în ultimele decenii a activat la cel mai înalt nivel doar în străinătate. El a explicat eforturile pe care le-a depus timp de patru ani de zile pentru a reveni în România şi cum s-a rezolvat această problemă, odată cu instalarea guvernului Victor Ponta, pe care l-a felicitat pentru eforturile depuse în modernizarea sistemului de sănătate din țara noastră.

Tot în favoarea lui Victor Ponta s-a exprimat printr-o transmisiune live și Prof. Dr. Ștefan Florian, şeful Clinicii de Neurochirurgie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj și unul din cei mai mari neurochirurgi din țara noastră. Alături de el a fost prezent și prof. univ. dr. Marius Bojiță, fost rector al UMF Cluj, unul din cei mai buni experți în farmacologie din România.

Un alt susținător public al premierului Ponta provenit din mediul academic este și prof. univ. dr. Pavel Năstase, rectorul Academiei de Științe Economice din București. Sub conducerea sa și cu sprijinul guvernului României, ASE-ul a devenit în ultimii ani una din cele mai respectate instituții de învățământ economic superior din Europa.

În fine, teatrul și cinematografia românească au fost reprezentate de Florina Cercel, care a ținut să transmită poate cel mai personal mesaj. Marea actriță a dorit astfel să îi spună premierului că „Domnule Ponta, v-am cunoscut prima dată acum 16 ani când va ocupaţi de tineretul pesedist, iar când am dat mâna cu dumneavoastră pentru prima dată m-am simţit brusc foarte bine. Fiind actriţa, sunt senzitivă şi simt aura oamenilor. M-a impresionat fizicul dumneavoastră sportiv”.

Toți acești intelectuali de marcă au ținut să își declare sprijinul public pentru actualul premier, atât din punct de vedere profesional, lăudând interesul Guvernului pentru a sprijinii sectoarele în care activează, cât și personal. Faptul că asemenea personalități au vorbit în favoarea lui Victor Ponta nu face decât să demonstreze suportul public de care actualul prim-ministru se bucură în alegeri, confirmând rolul acestuia de favorit în cursa prezidențială.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ