Penibil extrem: susținătorii lui Klaus Ioannis cerșesc disperați susținerea Angelei Merkel

| 30 oct, 2014

În topul diletantismului politic generalizat care a caracterizat campania ACL, poziția fruntașă este cu siguranță ocupată de manipularea ”neamțului providențial”, mai bun, mai harnic, mai priceput, mai serios și deci mai competent decât un român.

Partea frumoasă cu această stratagemă inabilă a fost că nici nu a trebuit să fie combătută de adversari, Klaus Iohannis distrugându-și din proprie inițiativă – sau mai bine zis din inadecvare – propriul eșafodaj de imagine improvizat de echipa sa.

Un ecou tardiv al mitului menționat a fost intoxicația aiuristică despre susținerea lui Iohannis de către Angela Merkel, la fața locului. Prostia mediatică a fost lansată de echipa de campanie a lui Klaus Iohannis cu surle și trâmbițe, dar fără o strategie gândită în prealabil. Nici liberalii respectivi nu credem că ar putea să explice ce au urmărit de fapt și ce și-au imaginat cu această poveste de care și-au legat speranțele și disperarea. Este ridicol să-ți imaginezi cum românii lasă plugul înfipt în brazdă și dau buzna să-l voteze pe Iohannis, căci au auzit ei că vine Angela Merkel în vizită.

Prostia nu se putea adresa unor observatori obișnuiți cu regulile politicii, din simplul motiv că era prea cusută cu ață albă. Una la mână că Angela Merkel nu se putea implica la modul sugerat în campania electorală din România (să vină chipurile să-l susțină pe Iohannis în teritoriu) pentru simplul motiv că cea mai puternică femeie din lume nu este nici ea de capul ei, politic vorbind. O astfel de imixtiune în România ar transforma-o pe Merkel în poligonul opoziției din Germania și nu numai. În al doilea rând, este patetic de ridicolă gândirea celor care o văd pe Angela Merkel venind la Iohannis și nu invers. Un astfel de sprijin, oricât de implauzibil, ar fi presupus o vizită a lui Iohannis în Germania și o întâlnire protocolară, urmată de câteva fotografii în care cei doi ar fi apărut dând mâna zâmbitori. Ce să caute Angela Merkel în teritoriu, în plină campanie prezidențială? Să aducă citească discursurile în locul lui Klaus Iohannis? Bazaconia este pur și simplu ridicolă și reprezintă mai degrabă fantasmele mitizante pe care elita intelectualoidă de dreapta și le-a cultivat în general despre Occident și în particular despre Germania, după ce căpitanul Traian Băsescu a fost salvat de la înec în 2012, prin minciuni autohtone și prin mobilizarea extremă a grupării populare din PE. Dar muniția aceea a fost consumată și, ce-i mai important, a avut un preț extrem de pipărat, numai de-ar fi să ne aducem aminte imaginea penibilă a unui Băsescu zgribulit, așteptând în zadar la scara avionului să fie primit ca un șef de stat, la Berlin.

Citeşte şi: Iohannis, consolat sau umilit de Angela Merkel?

Elita intelectualoidă menționată nu se poate descleșta de iluzia unui intervenționism occidental, la fel de nocivă ca și aceea de factură mai veche, a intervenționismului ameircan sau sovietic. Aceștia nu pot înțelege că occidentalii vor parteneri de discuție, capabili să valorifice potențialul României și să asigure echilibrul său politic și economic. Nimeni nu își dorește cu adevărat vasali cerșetori, căci relația cu aceștia ar fi imposibilă pe termen lung. Acei români de dreapta, deziluzionați că Angela Merkel nu a venit și nu va veni să îndrepte ce merge prost în campania lor din România, și care-și toarnă acum, ca milogii, cenușă în cap, nu sunt foarte departe de efortul de calomniere al României la Bruxelles de care s-au făcut vinovați europarlamentarii PDL în 2012. Și mai mult ca sigur că, pe termen lung, astfel de milogi s-ar dovedi niște guvernanți incompetenți, prea leneși în raportarea lor la partenerii occidentali de la care își doresc ”să facă ceva”, cât timp ei nu fac decât umbră pământului... În țară însă, acești români frânți de spate ar deveni peste noapte un nou eșalon de satrapi băsiști, argumentând atitudinea de dispreț și aroganță față de concetățenii lor prin susținerea politică cu care suntem siguri că se vor împăuna rapid.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

9 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
31 oct, 2014
Ionescu
Cine e de fapt V.Ponta
Adevărul (despre premierul Victor Ponta) care ne zbârlește părul


A doua scrisoare deschisă către Victor Ponta
Cetăţene prim-ministru,
Având în vedere că sesiunea parlamentară s-a încheiat săptămâna trecută, vă transmit o scrisoare deschisă cu statut de interpelare, urmând să o înregistrez în acest sens la Senat. Am decis ca, prin această scrisoare-interpelare, să vă adresez mai multe întrebări legate de anumite aspecte nebuloase din trecutul şi prezentul dumneavoastră, pe care le voi dezvolta ulterior într-o amplă declaraţie politică intitulată „Victoraş, ai grijă de copii!”, pe care am anunţat-o de altfel. Chiar dacă aspectele mai grave şi interesante din această declaraţie au fost verificate şi răsverificate din mai multe surse, fiind de profesie jurist, inclusiv fost procuror ca şi dumneavoastră, am decis să respect o regulă străveche de drept „Audiatur alter pares” (Ascultă şi cealaltă parte), pe care dumneavoastră nu aţi respectat-o în cazul excluderii mele abuzive din PSD. Consider că după nefastul episod Ceauşescu, românii au dreptul să cunoască părţile mai întunecate din biografia conducătorilor lor.
Aşadar şi prin urmare, vă solicit să răspundeţi la următoarele întrebări:
1. Dacă în fragedă tinereţe, respectiv în anii ’90, aţi avut un comportament sadic faţă de tatăl dumneavoastră (menţionat şi de mama dumneavoastră într-o scrisoare publicată în presă), care era imobilizat la pat din cauza unui cancer chinuitor? Dacă, în vara anului 1990, când aveaţi 18 ani, l-aţi bătut bestial pe tatăl dumneavoastră, rupându-i un picior, fapt care i-a agravat starea de sănătate şi i-a grăbit decesul?
2. Dacă, după acest episod, aţi plecat intempestiv în Franţa, cu o geantă de voiaj, şi dacă aţi locuit în Paris la doamna Nadia Marcu Pandrea, fiica marelui cărturar Petre Pandrea şi nepoata lui Lucreţiu Pătrăşcanu, prie
30 oct, 2014
irinapop
CE insemnam noi romanii pentru Ponta?
Asa zisul neamt este, socant, ROMAN. Are cetatenie romana (la fel ca Ponta), este nascut in Romania (la fel ca Ponta) si a avut o meserie inainte de a fi politician (cu mici exceptii, Ponta a avut 2 meserii, fiind si sub acoperire si procuror). Deci logic, el este un ROMAN.
Totusi, in 2009, cand Ponta il sustinea pe Johannis cu 2 maini si 2 picioare la postul de premier, nu stia ca Johannis este in proces cu ANI? Nu stia ca este vanzator de copii? Nu stia ca are 6 case? Nu stia ca n-are copii? Nu stia ca "neamtul providential este mai bun, mai harnic, mai priceput, mai serios și deci mai competent decât un român"? De ce asa corupt si plin de bune Johannis era bun de premier si acum nu este bun de presedinte. Cat de tare ne iubeste Ponta de sustinea un om atat de corupt si de rau la functia de Prim Ministru?
31 oct, 2014
kami
Nimeni nu stia atunci prea multe despre Iohannis , mai mult decat sibienii care l-au votat ...dar ce pretentii sa avem ca Ponta sau Antonescu sa stie trecutul lui herr-klaus -6-hause,cand nici el nu stie prea multe ,schimba declaratiile despre avere de la o zi la alta, de te intrebi daca nu ar trebui sa fie pus la detectorul de minciuni...
01 noi, 2014
irinapop
@kami
Cum poti sa afirmi ca in 2009 nu se stiau multe despre Johannis? Cei care vroiau sa stie puteau sa afle toate aceste lucruri. Daca stateai cu ochii cascati la Antene, normal ca nu stiai nimic despre ce a facut Johannis. Asta este un exemplu clar de manipulare antenista si USL-ista. Este un exeplu clar ca pentru politicienii acestei tari nu conteaza valoarea si numai interesul personal. Si sibienii stiau foarte bine cine-i Johannis pentru ca le era primar din 2000. Asa ca mai documenteaza-te si din alte surse decat haznalele usl-iste, psd-iste, udl-iste, obiectiviste etc. Fii tare, caci poti afla multe lucruri si de la "dusmani". Si asa iti poti face o parere despre cei care-ti cer votul.
01 noi, 2014
irinapop
Iar declaratiile de avere nu se pot schimba de la o zi la alta. Cel mult anual.
30 oct, 2014
Tot eu !
P.S. Cuvîntul " intelectualoid " nu există în limba română . (cf. DEX. Ed. Academiei, Bucureşti, 1975 , pag.433 )
Ai lipsit , în clasa a V-a ,de la lecţia " Mijloace de îmbogăţire a vocabularului. Derivarea cu prefixe şi sufixe" ? Păcat !
30 oct, 2014
du-te babo la culcare
baga matura intr-a cincea
Dar ”cretineti” exista? Dar ”preșmier” , ”postac”, ”pedelepre” ? Dar ”oranjgutani”? Vezi-ti cocoana de menopauza matale, intarce-te la Formula AS.
30 oct, 2014
camelia zamfira
Măi, copile !
Cine te-a intoxicat cu ideea că toţi românii, da la nivelul grădiniţei pînă la nivelul senectuţii, pot fi analişti politici ? Cine te plăteşte să emiţi asemenea inepţii ? Nu te-a învăţat mama ta să nu vorbeşti pînă ce nu eşti bine informat ? Nu ţi-a aplicat nicio corecţie la fund cu nuiaua cînd erai mic şi ai insistat în minciună şi spus prostii ? Sau eşti născut în ultimii 15 ani de cînd nu mai e "politically correct" să-l plesneşti pe "micuţ" cînd minte sau spune prostii ?! Iţi doresc să creşti mare într-un mediu mai puţin toxic în care să nu mai înveţi să fii viclean de mic. Asta nu înseamnă că eşti şi deştept ! Fii cuminte şi pune mîna pe carte ! Cu drag,
O fostă profesoară,
mamă de profesor onest
30 oct, 2014
emma
O fosta profesoara? Daca erai d-ta bine informata ,acum nu-ti mai varsai nervii pe aici ! Se simte din felul cum gandesti ca admiri stilul nazist de educatie...si pe asa-zisul neamt ,caci doar cu numele e neamt,singur si-a aratat "valoarea" ,nu l-a pus nimeni sa spuna prostii pe la teve-uri !

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ