Dragostea de imobiliare a familiei Iohannis

| 30 oct, 2014

Dacă în cazul celor șase imobile pe care le deține Klaus Iohannis până acum mass-media a relatat toate informațiile cu putință, despre casa în care părinții săi locuiesc în Germania se cunosc foarte puține.

Apropierea momentului de final al campaniei electorale reprezintă o bună ocazie pentru a face o evaluare asupra elementelor de program și de discurs cu care s-au remarcat principalii candidați la alegerile prezidențiale. Dacă în cazul lui Victor Ponta viziunea coerentă și acțiunile din fruntea guvernului vorbesc de la sine despre candidatul social-democrat, în ceea ce îl privește pe Klaus Iohannis, programul cu care a venit în fața românilor s-a dovedit a fi unul fantezist și fără susținere. Singurul element din campania candidatului ACL cu care s-a „remarcat” în fața alegătorilor a fost dragostea acestuia pentru bunuri imobiliare.

La câteva luni de la izbucnirea scandalului achizițiilor imobiliare făcute de Klaus Iohannis și familia sa de-a lungul anilor, candidatul ACL nu a oferit nici până acum explicații convingătoare cu privire la sursele din care și-a agonisit averea. De fiecare dată când a fost întrebat de către presă despre avere, edilul Sibiului s-a contrazis în declarații, oferind explicații diferite de la o zi la alta. La câteva luni bune de  la izbucnirea scandalului achizițiilor imobiliare ale lui Klaus Iohannis, președintele PNL nu a înțeles nici până acum că nu numărul de case reprezintă o problemă, ci modul netransparent în care acesta le-a dobândit.

Potrivit declaraţiei de avere, Klaus Iohannis şi soţia sa au cumpărat din 1992 până acum şase imobile - trei apartamente şi trei case, pe care acum le închiriază. Liderul liberal a declarat în repetate rânduri că cele șase case au fost achiziționate din banii proveniți din mediații. Cu toate acestea, explicațiile edilului Sibiului sunt neconvingătoare, în contextul în care veniturile profesorilor sunt destul de reduse chiar și în cazul în care fac multe meditații.

Prima achiziție imobiliară în calitate de profesor a fost făcută prin uz de fals în declarații. În momentul în care soții Iohannis au achiziționat un apartament de la stat, potrivit legii de la acea vreme, dacă dețineau deja un imobil, nu aveau voie să beneficieze de prevederile legii 112/1995. Cu toate acestea, soții Iohannis au declarat pe proprie răspundere că nu dețin altă locuință, deși erau proprietarii unui imobil de 377 metri pătrați. Falsul celor doi soţi se încadrează şi la condiţii agravante deoarece aceştia au declarat că imobilul pe care îl deţineau înainte de a cumpăra de la stat apartamentul are doar 21,6 metri pătraţi şi este deţinut în cotă de 1/8. Astfel, declararea unui spaţiu mai mic i-a permis familiei Iohannis să achiziţioneze apartamentul în care locuiau cu chirie la stat. Ulterior, cuplul a achiziționat alte imobile, iar numele lui Klaus Iohannis a fost implicat în câteva dosare de retrocedare ilegală a unor case în centrul istoric al Sibiului, în baza unor documente false, locatarii judecându-se și în acest moment cu președintele PNL.

Dacă în cazul celor șase imobile pe care le deține Klaus Iohannis până acum mass-media a relatat toate informațiile cu putință, despre casa în care părinții săi locuiesc în Germania se cunosc foarte puține. Presa din țara noastră a dezvăluit, miercuri, informații despre casa în care locuiesc părinții președintelui PNL. Din imaginile prezentate, imobilul este o vilă imensă, care valorează cel puțin un milion de euro. Potrivit candidatului ACL la alegerile prezidențiale, părinţii săi au emigrat în Germania la o vârstă înaintată. „Aveau meserii simple: mama soră medicală, tata tehnician la o firmă din Sibiu. Părinţii mei au fost pensionari, deci ei au plecat pensionari fiind deja", declara Klaus Iohannis într-un interviu acordat pentru B1. Luând în considerare declarațiile liberalului și valoarea ridicată pe care o are imobilul familiei Iohannis din Germania, președintele PNL trebuie să lămurească opinia publică românească din ce bani părinții săi au achiziționat vila scumpă în care locuiesc.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
30 oct, 2014
iuliana
EU
Locuri de munca alternative pentru toate localitatile! Oferim seriozitate maxima! Incheiati pe loc contract legal! S-au acordat deja primele castiguri! Oamenii sunt foarte multumiti! Avem dovada castigurilor! NU e MLM si NU e joc piramidal! Castigati 300 de dolari lunar, lucrand 3 ore pe zi ca operator online! Detalii va oferim dupa ce trimiteti textul "Info" la adresa de email:[email protected]
30 oct, 2014
Dan Slugarescu
Iata un posibil raspuns...Iohannis s-a imprumutat ori de la Ponta(care are 7 case +banii din onorarii de la Cocos+banii din onorarii de la Combinatele energetice falimentare),ori de la socrul Sarbu ,care ar putea avea banii din retrocedari..

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ