Iohannis și Finanțele țării, ca Băsescu și cultura

| 30 oct, 2014

Cu astfel de nulități absolute, promovate ani la rând de taica Băsescu, premierul mesianic al tuturor românilor dar mai ales al Elenei Udrea, pe bună dreptate ne întrebăm cam ce i-ar mai rămâne de făcut viitorului președinte Klaus Ghinionistu?

Candidatul ACL a spulberat în sfârșit un ultim mit definitoriu, conform căruia neamțul știe ce face, pentru că are mereu un plan clar și bine definit în cap. Ei bine, nu-i deloc așa, cel puțin în cazul ”neamțului” Klaus Iohannis, care a lămurit chestiunea cu vârf și cu îndesat, într-o conferință de presă. Dacă ne căptușim cu el președinte, după ce zece ani alt primar ”capabil” ne-a scos os prin os, Iohannis va conduce țara tot după ce-i i se ciripește la ureche de tot felul de consilieri, mai mult sau mai puțin oficiali, mai pe șleau cercuri de interese. În momentul de față, un astfel de cerc strâns unit în jurul candidatului ACL este format din toți ”pricepuții” fostelor guverne pedeliste, care și-au dat corijența la economie și guvernare pe spatele nostru, al tuturor: Boc, Blaga, Videanu, Ialomițianu și lista se completează de la un discurs la altul. Aceștia sunt cei care vor petici numeroasele hiatusuri din programul și priceperea lui Iohannis. Pe aceștia se bazează sibianul, când nu știe câte ceva – și s-a dovedit că asta se întâmplă destul de des. Cât e salariul minim? Pune mâna pe telefon și-l sună pe magicul Boc, la Cluj. Mic, vine răspunsul lui Boc, dar suntem capabili să-l facem și mai mic și mai subțire, dotat cu "taci", adică își ține omul gura când îl primește, căci durerile mari sunt mute.

Citeşte şi: KLAUS IOHANNIS PROGRAM PREZIDENŢIAL. Cum arată "România lucrului bine făcut"

Pe Videanu nu-l mai sună, căci acesta vede lucrurile mai exagerat, ca orice antreprenor. E și asta o calitate, dar mai încolo, când vom avea nevoie de idei constructive, în ce să băgăm banii. Până atunci, s-a văzut, provoacă confuzii cum a fost aceea cu promisiunile de 6,4 miliarde de euro, pe tiraj forțat. Sau îi dă un sms lui Ialomițianu, finanțistul recalificat la locul de muncă în gropar al economiei naționale, bun doar la poante cam din topor despre Ioana Petrescu, căreia nu-i înțelege nici măcar titlurile academice din curriculum.

Aceștia formează dream-team-ul de maxim angajament cărora Iohannis anunță că le-a dat sau o să le dea sarcină să-i croșeteze program. Cu astfel de nulități absolute, promovate ani la rând de taica Băsescu, premierul mesianic al tuturor românilor dar mai ales al Elenei Udrea, pe bună dreptate ne întrebăm cam ce i-ar mai rămâne de făcut viitorului președinte Klaus Ghinionistu? Politică externă? Ei aș, acolo s-a văzut deja că domnu Klaus este un pacifist, deci nu va fi mare lucru de făcut. Mai ales după precizările ”ecologice„ recente, cu Klaus președinte România va fi pe mâini bune, condusă de ruși din robinet. Pentru dreptate și Justiție n-are de ce să transpire. Scoate doamna Macovei de la portofoliu propunerea aia deșteaptă cu înregistrările fără mandat și-l găsesc Predoiu și Blaga pe tipul ăla priceput, care i-a croit ”probe” video lui Decebal Traian Remeș, deci va fi o liniște în țara asta ca la surdomuți. La educație fizică, sport și dezvoltare o lăsăm pe doamna Udrea să facă mersul piticului pe terenurile alea în pantă cu Tolontan, să-i bage jurnalistului în cap mens sana și benevolentiae barosano... Deci, una peste alta, zicem noi, lui domnu' Klaus nu-i mai rămâne decât să construiască castele din cărțile de vizită uitate prin sertare de Crin Antonescu și, dacă plictiseala e la cotă de avarie, să-i ceară lui Traian Băsescu cifrul seifului în care a lăsat cartea aia nemaipomenită, a lui Cărtărescu. Mandate să fie...

Citeşte şi: Klaus Iohannis candidat. Confesiunea religioasă – o problemă pentru Klaus Iohannis în relaţia cu electoratul

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
30 oct, 2014
Ionescu
intrebari fara raspuns
Să continuăm deci...
continuare întrebări Valer Marian
...
4. Dacă, după ce aţi devenit procuror, le-aţi sprijinit pe mama dumneavoastră şi pe o mătuşă a dumneavoastră, să acapareze în mod fraudulos vila de la Poiana Ţapului (Buşteni), moştenită de doamna Nadia Marcu Pandrea de la familia Pătrăşcanu?

5. Dacă este adevărat că, în timp ce eraţi procuror la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, aţi soluţionat un singur dosar cu rechizitoriu şi că în acesta s-a pronunţat soluţie de achitare?

6. Dacă este adevărat că, în anul 1997, în timp ce eraţi procuror, aţi fost racolat în Serviciul de Informaţii Externe (SIE) de către generalul Cornel Biriş şi dacă aţi activat în unitatea deplin conspirată denumită “Umbre” sau H? Dacă aţi fost trimis la specializare antimafia în Italia cu misiunea de a o monitoriza pe Carla del Ponte, fost procuror antimafia, ulterior procuror şef al Tribunalului Penal pentru fosta Iugoslavie?

7. Dacă este adevărat că, în data de 7 mai 2012, înaintea depunerii jurământului de către primul guvern Ponta, festivitate care a început cu o întârziere de circa 15 minute faţă de ora anunţată , aţi fost invitat de preşedintele Traian Băsescu într-un birou de la Palatul Cotroceni, unde a chemat un aghiotant cu un telefon mobil deschis, pe care vi l-a înmânat şi la care aţi discutat cu ofiţerul de legătură pe care l-aţi avut în timpul misiunii din Italia?

8. Dacă, în timp ce eraţi şef al Corpului de control al primului ministru Adrian Năstase, aţi încercat de mai multe ori să-l determinaţi pe procurorul Cristian Panait, care v-a fost coleg şi prieten, să-l aresteze pe procurorul Alexandru Lele de la Parchetul Judeţean Bihor, “vinovat” pentru că l-a arestat, pentru contrabandă cu produse petroliere, pe fiul prefectului judeţului Bihor, Adrian Tarău, cunoscut sponsor local al PSD? Dacă a
30 oct, 2014
Ionescu
Intrebari fara raspuns
Domnule Ionescu,cu jenă,mă simt nevoit să vă corectez.Nu se spune (scrie)"corijenţă" ci "corigenţă".Cel puţin pe vremea când umblam eu la şcoală aşa se spunea şi aşa se scria...sau aţi uitat ghilimelel ca şi idolul dvs.în lucrarea de de doctorat.
În al II-lea rând ar fi cazul să căutaţi răspunsul la câteva întrebări puse de senatorul Valer Marian către şeful (pe atunci) lui de partid,Victor Viorel,răspunsuri pe care cel adresat nu le-a dat niciodată. Iată întrebările,care până în prezent sunt fără răspuns:
"Aşadar şi prin urmare, vă solicit să răspundeţi la următoarele întrebări:

1. Dacă în fragedă tinereţe, respectiv în anii ’90, aţi avut un comportament sadic faţă de tatăl dumneavoastră (menţionat şi de mama dumneavoastră într-o scrisoare publicată în presă), care era imobilizat la pat din cauza unui cancer chinuitor? Dacă, în vara anului 1990, când aveaţi 18 ani, l-aţi bătut bestial pe tatăl dumneavoastră, rupându-i un picior, fapt care i-a agravat starea de sănătate şi i-a grăbit decesul?

2. Dacă, după acest episod, aţi plecat intempestiv în Franţa, cu o geantă de voiaj, şi dacă aţi locuit în Paris la doamna Nadia Marcu Pandrea, fiica marelui cărturar Petre Pandrea şi nepoata lui Lucreţiu Pătrăşcanu, prietenă a mamei dumneavoastră? Dacă aţi plecat de la aceasta neanunţat, cu două geamantane, şi dacă aţi dormit ulterior prin gări şi prin parcuri? Dacă aţi avut probleme cu poliţia franceză? Dacă aţi lucrat o lună la un restaurant Mc’Donald’s şi pentru ce motive aţi fost dat afară?

3. Dacă aţi locuit ulterior la un anume Marin Bobeică, ofiţer acoperit al SIE la Paris, cunoscut ca homosexual, şi dacă aţi întreţinut relaţii nefireşti cu acesta?

4. Dacă, după ce aţi devenit procuror, le-aţi sprijinit pe mama dumneavoastră şi pe o mătuşă a dumneavoastră, să acapareze în mod f
30 oct, 2014
gigi
Ticalos basist,crezi ca aceste miciuni il fac mai destept pe malai mare al tau ,incapabil sa lege doua cuvinte.Are dreptate orban(alt ticalos),iohannis vorbeste mai bine cind tace.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ