UPDATE CSM sesizează IJ pentru verificări în cazul procurorului-şef al DIICOT, Alina Bica

| 31 oct, 2014

Conducerea Consiliului Superior al Magistraturii sesizează Inspecţia Judiciară pentru a face verificări în cazul procurorului-şef al DIICOT, Alina Bica, privind semnalările din presă despre deplasarea acesteia la Paris cu liderul PMP, Elena Udrea, au precizat vineri oficiali CSM.

Potrivit unui comunicat al CSM transmis vineri AGERFPRES, Consiliul a sesizat Inspecţia Judiciară în vederea efectuării unor verificări atât privind cererea de apărare a reputaţiei profesionale formulată de procurorul Alina Bica, cât şi prin raportare la Codul deontologic al judecătorilor şi procurorilor, ca urmare a aspectelor mediatizate în legătură cu deplasarea la Paris, în luna februarie, a procurorului-şef al DIICOT.

Şefa DIICOT, Alina Bica, a precizat, într-un comunicat difuzat joi, că nu comentează în spaţiul public 'aspecte care ţin de viaţa privată' şi că a solicitat CSM să deruleze verificări cu privire la imaginile difuzate de un site şi preluate în cursul zilei de mai multe televiziuni.

'Procurorul şef al DIICOT, Alina Bica, înţelege să nu comenteze în spaţiul public aspecte care ţin de viaţa privată, desfăşurate în cadrul efectuării unui concediu de odihnă. De altfel, procurorul şef al DIICOT a solicitat astăzi Consiliului Superior al Magistraturii să declanşeze, de îndată - prin Inspecţia Judiciară a CSM - verificări privind imaginile difuzate de site-ul www.Joscenzura2014.wordpress.com, preluate de mai multe posturi de televiziune în data de 30.10.2014, precum şi comentariile efectuate în spaţiul public cu acest prilej, de natură a aduce atingere reputaţiei profesionale', se arăta într-un comunicat al DIICOT remis joi.

Joi, în presă au apărut mai multe fotografii cu Elena Udrea şi Alina Bica, în textul care însoţeşte imaginile susţinându-se că acestea au fost suprinse în februarie 2014, la Paris, într-o vizită privată.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ