Iohannis a preluat deja mesajul învinsului

| 31 oct, 2014

Klaus Iohannis încearcă, prin retorica referitoare la fraudarea prezidențialelor, să calce pe urmele actualului lider de la Cotroceni.

După o lună de campanie electorală în care Klaus Iohannis nu a reușit să crescă din punct de vedere al capitalului electoral, prezidențiabilul ACL aruncă pe piață bomba cum că, vezi Doamne, alegerile ar putea fi fraudate. ”Este posibilă fraudarea alegerilor. Fraudarea se poate face numai de cei care au la îndemână pârghiile puterii. Eu sper să nu se întâmple, dar PSD, Guvernul Ponta, de luni de zile, se manifestă ca și cum ar pregăti o fraudare a alegerilor. Au modificat legea și au dat voie la toată lumea să meargă oriunde dorește să voteze, asta se numește turism electoral. Așa ceva s-a întâmplat promițând primarilor bani pentru proiectele publice”, a declarat Iohannis într-o emisiune la Realitatea TV.

Numai că bomba liderului liberal nu este altceva decât un mare fâs, o fumigenă menită să distragă atenția de la fondul problemei. Iar aceasta este incapacitatea lui Klaus Iohannis de a coagula un număr suficient de voturi pentru a deveni președinte al României.

Aruncare pe piață a tezei fraudării alegerilor vizează, în principal, două obiective. În primul rând, este o asumare indirectă a unui eșec în alegeri. Klaus Iohannis nu vorbește despre prestația sa deloc convingătoare, despre programul politic plin de ”perle” și promisiuni fără acoperire, despre problemele grave de imagine, ci încearcă să plaseze vina pe factori externi precum fraudarea votului.

În al doilea rând, Klaus Iohannis încearcă, prin retorica referitoare la fraudarea prezidențialelor, să calce pe urmele actualului lider de la Cotroceni. Este de notorietate că Traian Băsescu a reușit să își securizeze victoria în alegerile din 2004 prin campania furibundă în care susține sus și tare că PSD și Adrian Năstase ar fi plănuit vicierea rezultatelor alegerilor. Desigur, acuzațiile, altfel extrem de grave, nu au mai fost probate după ce Traian Băsescu a ajuns pe fotoliul de la Cotroceni. De altfel, nici nu ar fi avut cum, din moment ce vorbim doar despre o gogoriță de campanie prin care actualul președinte a încercat să mobilizeze electoratul indecis, aruncând pe piața ipoteza deturnării votului.

Iată, așadar, o nouă probă care ne arată că între Traian Băsescu și Klaus Iohannis există o congruență evidentă în plan politic, ambii fiind protagoniștii unui discurs politic decadent, care nu are nimic în comun cu valorile unui stat democratic.

În sine, acreditarea tezei privind fraudarea alegerilor este ridicolă. Cum ar fi posibil ca, în România anului 2014, când țara noastră este deja membră NATO și a UE, când toți ochii occidentalilor vor fi ațintiți asupra scrutinului din noiembrie, un partid sau un candidat să fraudeze votul românilor? Asemenea scenarii nu există decât în închipuirea unor politicieni care au vocația eșecului și care acum caută tot felul de explicații pentru a-și justifica iminenta înfrîngere în alegeri.

Spre deosebire de anul 2004 când Traian Băsescu a mizat cu obstinație pe mesajul fraudării fără a aduce ulterior nicio probă în acest sens, în cazul lui Klaus Iohannis, la 10 ani de la acel moment, lucrurile ar trebuie să stea un pic altfel. Astfel, este de datoria instituțiilor abilitate ale statului să se sesizeze în cazul în care prezidențiabilul ACL va marșa și după 2 noiembrie pe această teză, somându-l pe edilul Sibiului să furnieze și ceva dovezi în sprijinul unor afirmații care sunt extrem de nocive pentru democrația din România.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ