Și totuși: de ce tremură cămașa pe Iohannis de frica lui Antonescu?

| 01 noi, 2014

Un episod cel puțin bizar a avut loc cu mai puțin de trei zile înainte de primul tur de scrutin, la o conferință de presă susținută de Iohannis. Întrebat dacă are vreun mesaj pentru Crin Antonescu, fostul său șef și partener din cadrul PNL, Klaus Iohannis a părut la prima vedere să nu-și găsească cuvintele. Vă veți întreba de ce tocmai despre Antonescu și dece tocmai acum. Este o nedumerire legitimă pe care am avut-o și noi, o nedumerire amplificată de felul bizar prin care actualul șef PNL s-a raporta la fostul șef al partidului.

Î: Un mesaj lansat pentru Crin?

Iohannis: Vom vedea.

Î:Ați discutat cu el?

Iohannis: Domnia sa va ști ce are de făcut, va ști ce așteaptă partidul de la el și ce obligații are față de partid. Vom vedea.

Î:Va fi esențială contribuția lui Crin în turul II ?

Iohannis: Vom vedea. Vom vedea.

Reamintim că Antonescu s-a declarat public dezamăgit de felul în care Klaus Iohannis și-a arogat și rolul de candidat la prezidențiale din partea PNL, sugerând astfel că între cei doi a existat o înțelegere cât se poate de exactă despre rolul fiecăruia în cadrul partidului, o înțelegere care nu a fost respectată de Iohannis. Reacția lui Iohannis de la aceea dată a fost glacială, primarul de Sibiu umilindu-l fără ezitare și cu public pe fostul său protector, reamintindu-i statutul de simplu membru de partid la care a decăzut. Dar după această ciocnire singulară, Antonescu aproape că a dispărut din viața publică, în stilul său uzual. Antonescu a reapărut la debutul campaniei, arogându-și cu înfumurarea-i specifică statutul de observator al campaniei electorale în general și a candidatului Iohannis, în particular. Dar l-a luat cineva cu adevărat în serios? Și iată acest schimb bizar de replici, ce sugerează un dialog cu înțeles ascuns între ziaristul care pare să știe mai multe decât poate înteba și Iohannis, care răspunde acestor semnale într-un fel care lasă de înțeles că se teme. De ce îi este frică lui Iohannis, în legătură cu contribuția lui Antonescu și la ce obligații ale acestuia face referire, față de partid? De unde până unde se vorbește despre o contribuție, atenție, esențială a simplului membru Crin Antonescu la deznodământul campaniei rivalului său? Toate acestea însumate nu le putem explica altfel decât presupunând că sunt adevărate zvonurile care au circulat după rocada forțată la vîrful PNL. Se spunea atunci că Antonescu nu a dispărut aiurea în decor ci că-și pregătește o răzbunare pe măsura pretențiilor și ambițiilor lui Klaus Iohannis. Aceasta este deci întrebarea: mai are oare Antonescu un as în mânecă? Îl va juca împotriva rivalului său Klaus Iohannis, în ultima clipă a campaniei, speculând impactul și efectul de surpriză? Și cu ce l-ar avea Antonescu la mână pe Iohannis încât să-i determine flegmaticului edil de Sibiu o astfel de reacție vizibilă de teamă? Presupunerea cea mai plauzibilă ar fi că Iohannis se teme din partea lui Antonescu la dezvăluiri făcute în ultima clipă despre dedesubturile prin care și-a asigurat candidatura din partea ACL...

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
01 noi, 2014
florin
Bai,asta care cenzurezi comentariile, sa-i spui asa cacatului de ziarist Ciprian Stan : "Stane, a zis unu' sa-i sugi pula, ca tu esti doar un lingau pesedist, ca tu ar trebui sa fii un vierme inelat si nu o fiinta bipeda si ca n-ai sa intelegi niciodata ca Antonescu nu e facut din aluat pesedisto-bolsevic si caracterul tot arborelui tau genealogic adunat om cu cimpanzeu nu face cat al lui Antonescu singur. Si ti-a mai zis ca o sa vina o vreme cand toti lingaii si pupincuristii din tara asta vor fi insemnati sa stie toata lumea ca de fapt nu sunt oameni, sunt niste rebuturi genetice". Si acum poti sa stergi comentariul. Dau o bere daca-i transmiti mesajul
01 noi, 2014
katy
Ce sa mai astepte un munchausen tradator de la cel ce l-a facut politician ? De luat locul pe buletinul de vot i l-a luat , acum ce vrea ,sa-l mai plimbe iar ca pe sfintele moaste cum facea odata ? Odata cu decizia de a candida la presedentie, a aruncat la cos proiectul in care Antonescu a investit 5 ani de zile : Antonescu presedinte- Iohannis premier...adio,heil klausie-6hause,esti cu cooperativa,nu asta-i vrut?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ