Iohannis, purtătorul de cuvânt al campaniei lui Băsescu

| 02 noi, 2014

Alegeri prezidențiale 2014. Practic, cel care candidează este actualul președinte, iar nu Klaus Iohannis care, în mod evident, este doar un purtător de mesaj pentru acesta. Pe toate temele de atac și toate fumigenele aruncate de către Traian Băsescu pe scena politică, cu scopul evident de a-i face pârtie adevăratului său candidat, am văzut cum Iohannis s-a poziționat alături de cel care i-a condus întreaga campanie.

Alegeri prezidențiale 2014. De-a lungul celor patru săptămâni de campanie electorală pentru alegerile prezidențiale am observat un Klaus Iohannis care nu a ieșit din cadrul general și direcțiile impuse de cel asupra intereselor cărora veghează nebosit candidatul ACL, și anume Traian Băsescu. Înțelegerile subterane dintre cei doi și planurile acestora de a asigura continuarea regimului impus de președinte, prin menținerea în prim plan a lui Băsescu ca factor de decizie (eventual, dacă se poate, din funcția de prim-ministru al României) și readucerea la guvernare a PDL, au ieșit la suprafață pe toată perioada campaniei, Iohannis devenind, în fapt, purtătorul de cuvânt al campaniei lui Băsescu.

Citește și: Marea problemă a lui Iohannis – nu răspunde la și pentru nimic


Practic, cel care candidează este actualul președinte, iar nu Klaus Iohannis care, în mod evident, este doar un purtător de mesaj pentru acesta. Pe toate temele de atac și toate fumigenele aruncate de către Traian Băsescu pe scena politică, cu scopul evident de a-i face pârtie adevăratului său candidat, am văzut cum Iohannis s-a poziționat alături de cel care i-a condus întreaga campanie. Un prim exemplu relevant în discuția de față îl reprezintă sabotarea numirii Corinei Crețu în funcția de Comisar European. Chiar dacă numirea a fost una corectă și în beneficiul României, Iohannis a preluat discursul președintelui și a atacat, pe toate căile, acest proces, fără să țină cont de situația nefavorabilă în care pune țara la nivel european.

Citește și: Și totuși: de ce tremură cămașa pe Iohannis de frica lui Antonescu?


O altă situație, același frot comun între Băsescu și Iohannis – scandalul ofițerului acoperit. După ce președintele l-a acuzat pe Victor Ponta că ar fi fost ofițer acoperit, fără a aduce însă dovezi care să-i demonstreze teoria, Iohannis a preluat întocmai direcția dictată de către acesta și a dus la un alt nivel un atac nefondat, în speranța că va putea impune tema pe agenda media, astfel încât el să nu mai fie obligat să vorbească despre proiectul său prezidențial, ci doar să se raporteze negativ la subiectul ofițerului acoperit, în ideea în care așa va convinge românii să-l voteze. Un alt caz în care se observă clar faptul că Iohannis este purtătorul de cuvânt al lui Băsescu în această campanie îl reprezintă adoptarea retoricii referitoare la fraudarea prezidențialelor, temă consacrată deja de către președinte.

Citește și: Pe cine va vota Traian Băsescu în turul doi al alegerilor prezidenţiale

Exemplele de mai sus sunt punctuale, dar lista ar putea fi completată cu: modul în care se raportează Iohannis la Băsescu (își dorește susținerea sa în turul doi, îl apără public pentru “scăpările” sale în d-ale Justiției, reinterpretarea evenimentelor din vara lui 2012), faptul că programul său prezidenția este scris de către consilierul lui Băsescu, iar campania sa prezidențială a fost gândită și implementată de către strategul președintelui, Felix Tătaru, preluarea întocmai a liniilor de atac, a formulărilor și atitududinii lui Băsescu la adresa principalului contracandidat și a guvernului, asumarea și promovarea măsurilor de austeritate impuse de către guvernarea portocalie, condusă din umbră de șeful statului, iar lista poate continua.

În definitiv, românii care se vor prezenta duminică la vot trebuie să știe că ștampila pusă pe Iohannis nu face decât să garanteze prelungirea mandatului lui Băsescu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
02 noi, 2014
andrei
Halal sa iti fie, ziarist cumparat de PDSR-istii celei mai murdare si purulente campanii electorale. Esti facut din microbi si detritusuri celulare care nu mai pot fi fagocitate...din cauza lipsei tale de etica si minima moralitate. Apropo, cati bani primesti de la plagiatorul premier pentru astfel de articole? Un medic
02 noi, 2014
Teo Teodorini
Andrei si ai lui politruci sunt niste ratati, imposibil de remaiat.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ