O campanie în care Iohannis a încercat să nu se afle nimic despre el

| 02 noi, 2014

Timp de o lună, Iohannis nu a reuşit să explice cum şi-a creat imperiul imobiliar dintr-un salariu de profesor de liceu. Potrivit propriei declaraţie de avere, acesta deţine 6 imobile în: str. Bâlea 29, str. Pedagogilor nr. 14, str. Bălcescu nr. 29, str. Someşului nr. 13, cât şi două case în str. Măgura la nr. 9, respectiv nr.11. Amuzant dacă nu ar fi tragic, Iohannis nu a reuşit să ofere o declaraţie credibilă.

Alegeri prezidenţiale 2014. Campania electorală s-a încheiat dar cu toate acestea, Klaus Iohannis rămâne încă un mister pentru milioane de români. Dincolo de promisiunile sterile pe care le-a făcut pe parcursul ultimelor săptămâni, prezidenţiabilul ACL a dus o campanie netransparentă, evitând cu obstinenţă să răspundă acuzaţiilor grave care i s-au adus.

Fie că a fost vorba de modul în care şi-a dobândit cele şase case, fie că a fost vorba de implicarea sa în scandalul adopţiilor ilegale de copii, primarul Sibiului a tăcut mâlc. Mai mult, atunci când a fost confruntat cu toate aceste chestiuni, atitudinea lui Iohannis a fost una arogantă, ba chiar jignitoare pe alocuri.

Citește și: Iohannis, purtătorul de cuvânt al campaniei lui Băsescu

Odată cu lansarea în cursa prezidenţială, mitul neamţului serios şi cinstit a început rapid să se clatine în cazul lui Klaus Iohannis. Implicat în mafia imobiliară, în traficul de copii, suspect de incompatibilitate, candidatul ACL nu s-a sinchisit nici măcar să demonteze acuzaţiile la adresa sa, preferând să păstreze o stare de incertitudine în jurul său.

În condiţiile în care acuzaţiile care i se aduc reprezintă lucruri incompatibile cu funcţia de preşedinte la care Iohannis aspiră cu atâta ardoare, ne-am fi aşteptat ca edilul Sibiului să găsească timpul pentru a prezenţa clarificările cuvenite. Ne-am înşelat însă, nici vorba de aşa ceva.

Timp de o lună, Iohannis nu a reuşit să explice cum şi-a creat imperiul imobiliar dintr-un salariu de profesor de liceu. Potrivit propriei declaraţie de avere, acesta deţine 6 imobile în: str. Bâlea 29, str. Pedagogilor nr. 14, str. Bălcescu nr. 29, str. Someşului nr. 13, cât şi două case în str. Măgura la nr. 9, respectiv nr.11. Amuzant dacă nu ar fi tragic, Iohannis nu a reuşit să ofere o declaraţie credibilă, oferind nu mai puţin de şase explicaţii diferite. Şase explicaţii pentru şase case! Acesta a declarat, pe rând, că şi-a permis cele şase case din banii din meditaţii, banii de la nuntă, ajutoarele de la părinţii din Germania, datorită preţului scăzut al pieţei imobiliare din Sibiu sau din bani din vânzările de blănuri, pentru ca ulterior să afirme că le-a cumpărat în rate.

Citește și: Domnule Iohannis, nu sunteţi o victimă

Mai grav, Klaus Iohannis nu a dezminţit acuzaţiile legate de scandalul traficului de copii. Ba mai mult, acesta a admis implicarea sa în cazul adopţiilor internaţionale ale fraţilor Iliut, declarând că a fost şoferul familiei canadiene care a adoptat cei trei copii, în vreme ce soţia a fost traducător pentru aceştia.

Nici măcar atunci când a fost vorba de viziunea sa economică, Iohannis nu a fost convingător. Declarând ferm şi deschis că îşi doreşte să aducă la guvernare un executiv condus de Cătălin Predoiu, candidatul ACL nu a adus niciun fel de garanţie că nu se vor tăia pensiilor odată ce va ajunge la Cotroceni, şi asta în condiţiile în care guvernul imaginat de Klaus Iohannis este format din exponenţii măsurilor dure de austeritate din 2010.

În cazul în care va ajunge în turul II, Iohannis va fi nevoit să dea socoteală pentru toate aceste lucruri. Şi atunci, cel mai probabil, se va întoarce după 16 noiembrie, cu coada între picioare la Sibiu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ