Iohannis: Preşedintele României trebuie să fie un om liber, nu al structurilor

| 30 oct, 2014

Candidatul ACL, Klaus Iohannis, a declarat, joi seara, că preşedintele României trebuie să fie un om liber, şi nu al structurilor, făcând referire la declaraţia şefului statului, Traian Băsescu, care a susţinut că premierul Victor Ponta, candidatul PSD-UNPR-PC, a fost ofiţer acoperit al SIE.

Într-o emisiune televizată, Klaus Iohannis a făcut un apel la oameni să meargă la vot şi a sugerat că în turul doi românii trebuie să se gândească atât la prestaţia ca premier a lui Victor Ponta, susţinând că 'cine nu-i bun de prim ministru, nu va fi bun nici de preşedinte', cât şi la afirmaţia preşedintelui legată de ofiţerul acoperit, despre care a adăugat: 'nu ştim sigur'.

Iohannis a punctat că el este un politician liber şi nu este manevrat de nicio structură. 'Putem să spunem ok, avem un candidat, Victor Ponta, care este candidatul unor structuri, sau unui sistem sau unor instituţii, deci un om manevrat. Eu sunt un om liber. Sunt preşedintele Partidului Naţional Liberal, nu o să găsiţi pe nimeni care să spună că sunt manevrat de PNL, cum nici colegii mei nu-şi doresc aşa ceva. Nu sunt manevrat de niciun fel de structură, sunt un politician liber. Preşedintele României nu poate să fie un politician manevrat de ceva. Preşedintele României trebuie să fie un om liber, un preşedinte al românilor, nu al structurilor', a declarat Iohannis, la Realitatea Tv. 

Întrebat dacă este sprijinit de persoane din cadrul serviciilor de informaţii, Iohannis a spus că nu crede aşa ceva şi a arătat că acestea nu trebuie să lucreze pentru candidaţi politici, aşa cum a sugerat preşedintele Traian Băsescu că se întâmplă în prezent. 

'Eu cred că sunt sprijinit de milioane de români. (..) Dacă mă sprijină serviciile? Nu ştiu. Nu am discutat cu serviciile despre aşa ceva, dar eu cred că fiecare român, indiferent dacă lucrează la un serviciu secret sau lucrează la primărie, are dreptul să meargă şi să pună ştampila pe candidatul preferat. Dincolo de asta, instituţional, nu cred aşa ceva. Nu cred că serviciile lucrează pentru candidaţi politici. Una la mână (...) Doi: Nu cred că preşedintele trebuie să spună lucruri din astea doar ca să dea bine o candidată pe care doreşte preşedintele să o promoveze', a mai afirmat Iohannis.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ