Dacă Antonescu nu este lângă Iohannis, de ce ar fi alții?

| 31 oct, 2014

Zilele acestea, dinspre tabăra lui Klaus Iohannis ne vin tot mai multe semne de disperare. De la ieșirile tot mai dese ale prezidențiabilului ACL, care se străduie să convingă opinia publică de faptul că este curat ca lacrima în ciuda semnelor de întrebare legate de modul în care a achiziționat cele șase case, sau de moralitatea candidaturii sale, aflate sub semnul incompatibilității, și până la atacurile murdare venite dinspre subalternii săi, cum ar fi sesizarea depusă de Ludovic Orban cu privire la declarația de avere a premierului, nervozitatea este tot mai evidentă.

Și, fără îndoială, există și motive. Klaus Iohannis este la finalul unei campanii în care nu a reușit decât să își distrugă imaginea de neamț integru și serios cu care intrase în politica mare, și, foarte probabil, va înregistra o contraperformanță la urne. Or, de scorul pe care îl va obține pe 2 noiembrie și, ulterior, în cel de-al doilea tur de scrutin, se leagă foarte multe elemente definitorii pentru viitorul ACL, cât și pentru cel al PNL.

De altminteri, fără îndoială, cei mai agitați și mai anxioși sunt în această perioadă tocmai liberalii, și, în mod special, cei care au pariat pe Klaus Iohannis. Fiindcă o înfrângere la scor a actualului președinte al PNL ar însemna cu siguranță declanșarea unei lupte pentru putere în interiorul formațiunii care are toate șansele să le fie fatală. Așa încât, nici nu este de mirare că, printre acești liberali, se găsesc chiar și unii care, de frica a ceea ce ar putea să însemne pentru ei un eventual eșec usturător în alegeri al lui Klaus Iohannis, au ajuns să se milogească până și de Crin Antonescu, cel la a cărui îndepărtare din fruntea PNL au contribuit cu atâta cinism. Printre aceștia se numără și Varujan Vosganian, care, într-o conferință de presă la Oradea, declara zilele trecute: ”Eu cred că Antonescu, măcar de dragul anilor în care a condus PNL, de dragul proiectului pe care l-a iniţiat, PNL-PDL, ar trebui să se întoarcă între turul I şi turul II”.

Invitația ”politicoasă” adresată de vicepreședintele PNL către Crin Antonescu ne arată de fapt măsura disperării la care a ajuns tabăra lui Klaus Iohannis. Pentru că, nu cu mult timp în urmă, chiar liderul PNL lăsa să se înțeleagă că, dacă fostul președinte al formațiunii nu vrea să se angajeze în campanie, el nu ar fi în fapt afectat în vreun fel. De atunci încoace însă, Klaus Iohannis și tabăra care îl susține și-au dat seama că sprijinul electoratului este mult mai greu de câștigat decât se așteptau, mai ales că prezidențiabilul ACL a reușit performanța să se saboteze de unul singur prin nenumăratele gafe pe care le-a făcut de-a lungul campaniei. Așa încât au revalorizat sprijinul pe care îl poate aduce cu sine Crin Antonescu, dându-și seama că atitudinea fostului președinte al PNL are un important efect vulnerabilizant, oamenii punându-și pe bună dreptate întrebarea de ce l-ar sprijini pe Iohannis dacă o personalitate atât de marcantă a PNL nu o face. Ceea ce este valabil nu doar în privința electoratului, ci și al filialelor, unde oamenii sunt evident demobilizați de prestația dezastruoasă a candidatului ACL și se gândesc serios dacă merita să muncească pentru un personaj politic care pare să fie sortit eșecului.

Citeşte şi: Penibil extrem: susținătorii lui Klaus Ioannis cerșesc disperați susținerea Angelei Merkel

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
31 oct, 2014
jean
Jalnici si penibili au ajuns penelistii !!Dupa ce au lucrat la greu prin nea-frunzulita ,nea-tase si orban ca Antonescu sa nu mai fie seful si nici candidatul lor la presedentie, acum, dupa ce au vazut de ce e in stare mutalaul cand deschide gura ,au nevoie de ajutorul lui Crin !

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ