Victor Ponta: Dacă în 2016 propunerea de premier este Băsescu, demisionez de la Cotroceni

| 31 oct, 2014

Premierul Victor Ponta a declarat că, dacă Alianţa Creştin Liberală va câştiga alegerile parlamentare din 2016 şi îl va propune pe Traian Băsescu pentru funcţia de premier, îşi va prezenta demisia din funcţia de preşedinte al României.

'Dacă în 2016 mai rămâne alianţa asta între domnii Blaga şi Iohannis şi ei sunt pe primul loc şi aici nu vorbesc de majoritate absolută, cel care trebuie să aibă mandat de prim-ministru şi să formeze Guvernul este reprezentantul lor. Singura variantă pe care mi-am asumat-o este aceea în care alianţa PDL-PNL îl va avea în frunte şi în propunerea de prim ministru pe domnul Băsescu. Nici atunci nu voi spune că nu îl desemnez, ci voi spune: 'Eu, ca preşedinte, demisionez, vine preşedintele Senatului şi îl numeşte pe domnul Băsescu'', a declarat Ponta, vineri, la DCNews.

Victor Ponta a explicat că, în opinia sa, Traian Băsescu reprezintă 'un pericol' şi că a fost 'cel mai prost prim ministru pe care l-a avut România'. 

'Dacă propunerea coaliţiei care câştigă alegerile este Traian Băsescu, voi demisiona, pentru că nu mă pot opune voinţei exprimate de oameni la alegerile parlamentare, dar pot avea o decizie personală. Nu am ceva cu persoana Traian Băsescu, dar eu cred că Traian Băsescu (...) este un pericol şi cel mai prost prim ministru pe care l-a avut România din '89 încoace', a mai susţinut premierul.

Victor Ponta a subliniat, totodată, că dacă va ajunge preşedintele României în urma scrutinului din noiembrie, din momentul preluării mandatului său nu se va mai implica activ în evoluţia internă a PSD sau în conducerea Executivului.

'Le-am spus colegilor din PSD: 'Atenţie! Eu nu vreau să fac ca Traian Băsescu, mă duc la Cotroceni şi de acolo conduc Guvernul şi PSD-ul. Sunteţi pe picioarele voastre, alegeţi pe cine doriţi prim ministru, pe cine doriţi şef la PSD. Eu, din secunda în care intru la Cotroceni nu mai sunt şeful PSD, nu mai sunt şeful Guvernului'. De ce Traian Băsescu nu a reuşit să ne pună pe toţi la masă pentru un proiect? Pentru că de fiecare dată noi am văzut în Traian Băsescu şeful PDL-ului, şeful lui Boc şi şeful opoziţiei faţă de noi din 2012 încoace, fiindcă noi nu avem opoziţie. Blaga şi Iohannis nu cred au emis o idee de opoziţie, în timp ce Băsescu a emis o sută', a subliniat Ponta.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ