Ponta: Tăriceanu avea dreptate cu suspendarea lui Băsescu; părerea mea a fost că putem evita o nouă criză

| 31 oct, 2014

Premierul Victor Ponta afirmă că preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, 'avea dreptate' când a venit cu propunerea de suspendare din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu, însă, părerea sa a fost că poate fi evitată o nouă criză.

'Văzând ce s-a întâmplat şi ieri, mi-a părut rău, că avea dreptate Călin Popescu Tăriceanu când a zis: ‘Haideţi să îl suspendăm, că va face încă mult rău'. Dar părerea mea a fost că dacă putem să evităm o nouă criză politică, să o evităm. (...) Dacă putem evita orice criză politică până în 21 decembrie, eu aş opta pentru evitarea crizei', a declarat Ponta vineri la DCNews, întrebat fiind dacă se va implica într-o eventuală procedură de suspendare a preşedintelui Băsescu.

Victor Ponta s-a referit şi la afirmaţiile şefului statului în legătură cu implicarea serviciilor în campania prezidenţială, precizând că Traian Băsescu ar fi trebuit să numească respectivele servicii.

'Văzând modul absolut iresponsabil... şi aseară. Atenţie! D-na Udrea poate să spună orice vrea, e un om liber, dar când preşedintele ţării merge la televizor şi spune că serviciile de informaţii au urmărit-o pe Elena Udrea, să spună care serviciu. Că tu eşti şeful serviciilor. Nu poţi să zici 'servicii' în general. Când tu mergi ca preşedinte şi spui: ‘Am cerut lista cu ofiţerii acoperiţi şi nu mi-a fost dată', păi, nu aveai voie. Trebuia să fii arestat că ai cerut lista', a comentat premierul.

Referitor la faptul că preşedintele ar face precizări luni cu privire la respectivele servicii, Victor Ponta a afirmat că 'domnul Băsescu s-a dat şi el cocoş'.

'E un cocoşism, dacă îmi daţi voie, dl. Băsescu se cocoşeşte, fiindcă nu poate face nimic contra serviciilor. Serviciile, dacă vorbim de SIE şi SRI, se supun controlului Parlamentului. Orice decizie legată de conducere se ia în CSAT. Deci, Traian Băsescu s-a dat şi el cocoş, aşa... le arăt eu luni la servicii. Eu nu cred că cineva se mai sperie de ameninţările domnului Băsescu', a apreciat premierul.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat joi seară, într-o emisiune la postul B1 TV, că fotografiile cu Elena Udrea la Paris sunt o nouă 'probă' că 'serviciile secrete' s-au implicat în această campanie electorală.

Şeful statului a susţinut că este foarte puţin probabil ca imaginile să fi fost suprinse de către paparazzi, deoarece se vede că acestea au fost făcute 'de sus' de către o persoană care ştia că Elena Udrea va ajunge la Paris şi chiar şi la cel hotel va fi cazată.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ