Călin Popescu Tăriceanu: Îl voi învinge pe acest mic Băsescu cu nume nemţesc

| 31 oct, 2014

ALEGERI PREZIDENTIELE 2014. Călin Popescu Tăriceanu, candidat independent la Preşedinţia României, declară, într-un interviu pentru RomaniaTV.net, că, în primul tur al alegerilor, se axează pe lupta cu Klaus Iohannis, pe care vrea să îl învingă pentru a intra în turul al doilea cu Victor Ponta.

RomâniaTV.net: Cât mizați să obțineți în primul tur de scrutin al alegerilor prezidențiale?

Călin Popescu Tăriceanu: O să vă rog să întrebați sociologii. Ceea ce știu este că, în prezent, toate datele sunt de la doar 30% din populație. Aproape 70% din oameni refuză să răspundă la chestionare, puteți înteba orice sociolog care face sondaje. Oamenilor le este frică probabil să mai răspundă, deci nu știm de fapt cum vor vota. Eu nu sunt interesat de sondaje, ci de competiția politică reală. În prezent, mă axez pe lupta cu domnul Iohannis, care, în acest moment, nu mai este credibil ca om politic. Prin declarațiile inconsistente și inconsecvente pe care le oferă românilor interesați de bunul mers al acestei țări, domnul Iohannis reușește doar să se afunde. Nu cred că voi avea vreo problemă în a-l învinge pe acest mic Băsescu cu nume nemțesc. Lupta din primul tur se dă așadar între mine și candidatul ACL și am convingerea că îl voi învinge.

Dacă nu sunteți ales președinte, vă tentează funcția de prim-ministru?

Călin Popescu Tăriceanu: În prezent, scopul meu este acela de a ajunge președinte. Toate resursele de care dispun sunt concentrate pe ajungerea în turul doi, unde îl voi avea adversar pe Victor Ponta. La cum arată situația în prezent, sunt singurul candidat care poate să îl învingă pe actualul premier, în turul doi. Cât despre funcția de prim-ministru, aceasta în prezent este ocupată de domnul Ponta. Despre orice altceva se poate vorbi după alegeri.

Citeşte continuarea pe româniatv.net.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ