Prinţul Paul şi prinţesa Lia au ajuns la DNA Braşov

| 15 oct, 2014

Prinţul Paul şi soţia sa, Lia, care sunt vizaţi într-un dosar privind retrocedarea unui teren forestier aparţinând Casei Regale, au ajuns miercuri seară la sediul DNA Braşov pentru audieri.

Prinţul Paul nu a făcut nicio declaraţie la intrarea în sediul DNA, doar prinţesa Lia, care a afirmat că este o datorie cetăţenească să coopereze.

'Este responsabilitatea fiecărui cetăţean român să fie util (...) şi este normal să coopereze', a declarat aceasta.

Din maşina cu care aceştia au venit de la Bucureşti la Braşov au fost transportaţi în sediul DNA doi saci cu documente.

Potrivit unor surse judiciare, miercuri dimineaţă au fost făcute percheziţii la domiciliul celor doi din Bucureşti.

În acelaşi dosar au mai fost audiaţi miercuri parlamentarii PSD Ioan Adam, Viorel Hrebenciuc şi Ilie Sârbu, doi judecători de la Tribunalul Covasna, respectiv Ordog Lorand Andras şi Gabriel Uţă, şi judecătorul Roxana Adam (soţia deputatului Ioan Adam) de la Tribunalul Braşov, precum şi Adam Crăciunescu, director general Romsilva.

Potrivit unui comunicat DNA transmis miercuri AGERPRES, senatorul Ilie Sârbu este urmărit penal pentru folosirea influenţei de o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid în scopul obţinerii de foloase necuvenite şi sprijinirea unui grup infracţional organizat.

De asemenea, deputatul Viorel Hrebenciuc este urmărit penal pentru constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de influenţă şi instigare la folosirea influenţei de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, iar deputatul Ioan Adam, pentru instigare la abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, constituire a unui grup infracţional organizat, trei infracţiuni de cumpărare de influenţă.

În acelaşi dosar a fost pus sub acuzare şi Adam Crăciunescu, director general al RNP Romsilva, pentru abuz în serviciu şi sprijinirea unui grup infracţional organizat.

Conform DNA, prejudiciul în sarcina Regiei Naţionale a Pădurilor Romsilva în acest caz este aproape 304 milioane de euro, contravaloarea a 43.227 ha teren forestier.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
15 oct, 2014
tyrex
Iar au aparut cioclii astia nesimtiti, javrele astea "princiare", vor sa mai fure niste mii de hectare de padure acum pe ultima suta de metrii inainte sa-l bage la puscarie pe Nasicu?
Bai viermii astia nu mai au astampar, nu mai au frica de nimic, sunt pusi numai pe jaf si hotii. Dispareti dracului odata jeguri ce sunteti plecati si lasati Romania in pace.
Nu avem locuri pentru gunoaie ca voi plecati urgent de unde a-ti venit si acolo sa putreziti.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ