Miron Mitrea: Asta e! Am greșit, acum plătesc. Când făcea această declarație deputatul PSD

| 15 oct, 2014

Deputatul PSD, Miron Mitrea, a fost condamnat, astăză, la doi ani de inchisoare cu executare in dosarul in care este acuzat de fapte de coruptie, in cazul unor lucrari la casa mamei sale.

Decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) nu este definitiva, ci poate fi atacata. De asemenea, judecatorii l-au obligat pe fostul ministru al Transporturilor la plata a 170.000 de euro, potrivit B1 TV.

Miron Mitrea s-a aparat intr-o interventie telefonica la aceasta televiziune, spunand ca singura lui greseala a fost ca i-a propus Irinei Jianu, fost inspector de stat la Inspectoratul de Stat in Constructii (ISC), ca o anumita firma sa se ocupe de lucrarile la casa mamei sale.

"N-am semnat nimic, dar eu am propus firma, a fost vina mea si imi asum chestia asta. Parerea mea e ca n-a fost niciun rau, dar parerea instantei a fost alta si trebuie sa o respectam. Asta e! Am facut o greseala si acum platesc", a declarat demnitarul.

Magistratii instantei supreme au terminat la inceputul lunii octombrie dezbaterile in acest dosar si au ramas in pronuntare, precizand ca vor anunta saptamana aceasta sentinta finala.

Procurorii l-au acuzat pe Miron Mitrea de luare de mita si au cerut pedepse de inchisoare cu executare pentru toti inculpatii din dosar, in timp ce avocatii acestora au pledat pentru achitare.


Dosarul, retrimis la DNA

Social-democratul a fost trimis in judecata de DNA in martie 2009, fiind acuzat de luare de mita. Mai exact, procurorii au sustinut ca, in schimbul numirii si mentinerii Irinei Jianu in functia de inspector sef adjunct al Inspectoratului de Stat in Constructii, aceasta ar fi platit mai multe lucrari la casa mamei lui Mitrea.

In luna mai 2011, Completul de 5 judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie a decis ca dosarul sa revina la DNA.

In 25 octombrie 2013, insa, procurorii DNA l-au trimis din nou in judecata pe Miron Mitrea, ministru al Lucrarilor Publice, Transporturilor si Locuintei in perioada 2000 - 2004, in prezent deputat PSD, pentru luare de mita, instigare la fals material in inscrisuri oficiale si uz de fals, ultimele doua infractiuni in legatura directa cu luarea de mita.


In acelasi dosar a fost trimisa in judecata si Irina Paula Jianu, fost inspector de stat sef adjunct la Inspectoratul de Stat in Constructii, ulterior inspector general de stat in constructii la ISC, pentru dare de mita in forma continuata, folosire cu rea credinta a bunurilor societatilor comerciale intr-un scop contrar intereselor acestora, fals intelectual la legea contabilitatii, fals in inscrisuri sub semnatura privata, ultimele trei infractiuni sub forma participatiei improprii, in forma continuata.

De asemenea, Nicolae Popescu, arhitect sef al Primariei Voluntari la data faptelor, este judecat in acest dosar pentru fals material in inscrisuri oficiale si favorizarea infractorului, ambele in legatura directa cu infractiunea de luare de mita.

Prejudiciul, spun procurorii, se ridica la peste 520.000 de lei.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ