Corlăţean: Băsescu foloseşte serviciile ca aparat de campanie politică pentru doamna visurilor sale politice

| 14 oct, 2014

Preşedintele Traian Băsescu foloseşte serviciile de informaţii ale ţării ca aparat de campanie politică pentru 'doamna visurilor sale politice' iar ieşirile sale publice devin 'groteşti', dar mai ales 'toxice' pentru viitorul României, a afirmat, marţi, vicepreşedintele PSD Titus Corlăţean.

Potrivit unei declaraţii de presă remise AGERPRES, Corlăţean apreciază ca 'extrem de negativ' modul în care preşedintele Băsescu, aflat la finalul a două mandate 'cu rezultate mai mult decât mediocre', înţelege să iasă din scenă.

'Este nu numai imoral, dar şi ilegal ce face astăzi. Lansând tema artificială a ofiţerului acoperit, compromite imaginea unor instituţii cu rol fundamental în protejarea securităţii, democraţiei şi independenţei ţării. După ani dificili de reformă şi credibilizare a SRI şi SIE, un preşedinte care s-a ascuns sistematic în spatele acestor instituţii demarează, la sfârşit de mandat, un scenariu menit să compromită cele două servicii şi să-i diabolizeze pe cei ce, în interiorul acestora, cu discreţie şi sacrificiu slujesc interesul naţional', afirmă social-democratul.

CITESTE SI VICTOR PONTA OFIŢER ACOPERIT. Traian Băsescu: Ponta va minţi, e acoperit de hotărârea de Guvern

Corlăţean îl acuză pe şeful statului că încalcă 'cu obstinaţie' regulile privind independenţa justiţiei, 'apostrofează magistraţii, dictează verdicte, ameninţă instituţii'.

'Ieşirile sale publice devin groteşti, dar, mai cu seamă, devin toxice pentru viitorul acestei ţări. Este revoltător cum, prin tot ce întreprinde în aceste ultime zile de mandat, ne face să credem că singura sa filosofie politică este: 'după mine potopul'. Nu mai are nicio limită, nu mai are respect pentru prevederile constituţionale, nu mai are respect pentru normele specifice unei societăţi democratice, nu mai are bună cuviinţă şi nici măcar nu se mai fereşte de penibil', a afirmat social-democratul.

Vicepreşedintele PSD mai afirmă că şeful statului intervine direct în campania electorală pentru a o susţine, 'de o manieră care te face să roşeşti, pe una dintre doamnele candidat la Preşedinţie'. În opinia lui Titus Corlăţean este vorba de o susţinere care trece dincolo de politic, una 'viscerală' şi inacceptabilă unui om de stat.

Acesta consideră că acţiunile lui Băsescu riscă să 'desfigureze' România în faţa partenerilor europeni şi transatlantici.

'Este nevoie să explicăm că acest comportament deviant este doar o formă a depresiei politice de care suferă persoana dubioasă care aproape că uzurpă astăzi demnitatea de preşedinte. Este timpul să-l întrebăm foarte răspicat: Cine eşti dumneata, domnule Băsescu? Şi mai ales, cine ai fost dumneata, tovarăşe Băsescu? Este poate timpul să căutăm şi să citim mai atent informările nevinovate ale comandatului Băsescu. Stilul, domnule aproape fost preşedinte, nu s-a schimbat, tot a poliţie politică mirosiţi şi după 25 de ani de democraţie', conchide Corlăţean, conform sursei citate.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ