Teodor Meleșcanu, AMENINȚAT de Traian Băsescu. Care a fost miza președintelui țării

| 15 oct, 2014

Fostul sef SIE, Teodor Melescanu, a declarat, marti seara, ca presedintele Traian Basescu l-a amenintat cu destituirea, daca nu ii da lista cu ofiteri acoperiti.

"Pe mine direct nu m-a amenintat decat cu faptul ca s-ar putea sa ceara destituirea mea. Si i-am spus 'Domnule presedinte, dvs. decideti'", a declarat Teodor Melescanu, intr-o emisiune la Antena 3, explicand ca a refuzat sa-i dea informatiile cerute lui Traian Basescu.


"Nimeni nu poate sa dea lista de ofiteri acoperiti, nici directorul, nici adjunctul, nici altii. Din punct de vedere profesional, bag mana in foc pentru toti oamenii care lucreaza acum in Serviciu", a mai afirmat fostul sef SIE.

Acesta a precizat ca a incercarea de a obtine lista cu ofiterii acoperiti ai unui serviciu de informatii "nu s-a mai pomenit in nicio tara din lume".

"Ca un sef de stat sa ceara unui serviciu sa-si deconspire proprii angajati nu exista si nu poate exista din punct de vedere moral si legal", a mai spus Teodor Melescanu.

Anterior, marti, intr-o conferinta de presa, el a precizat ca in momentul in care presedintele i-a cerut lista ofiterilor acoperiti el avea doua posibilitati: "sa respect legea si sa nu o respect".

"Raspunsul transmis presedintelui nu a fost al meu, ci al institutiei", a explicat Melescanu de ce a refuzat sa ii dea informatiile solicitate lui Traian Basescu. Totodata, fostul sef SIE a respins ideea ca cineva din SIE i-ar fi dat informatii presedintelui fara avizul sau.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
15 oct, 2014
dorinteodor
bravo melescanu
de ce a vrut basescu lista cu ofiterii acoperiti? exista un singur raspuns: pentru a o folosi in lupta electorala. si vorba unui post tv: acesta este presedintele romaniei....

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ