După ce a făcut campanie cu banii de la Lukoil, Băsescu dă lecții despre finanțarea partidelor

| 14 oct, 2014

Dacă în noiembrie 2009, cu cîteva zile înainte de primul tur al alegerilor, Lukoil era o companie numai bună ca să îi finanțeze campania cu aproape 150 mii de lei, astăzi Lukoil este invitată de președinte să se care din țară, iar Băsescu însuși dă lecții despre finanțarea partidelor.

Mai preocupat ca niciodată de mersul campaniei, Traian Băsescu a vorbit luni cu demagogie despre finanțarea campaniilor electorale. De ce a fost demagog președintele? Pentru că e ușor să îți aduci aminte după 10 ani de mandate că mai trebuie lucrat la legea finanțării partidelor, odată ce tu nu mai candidezi, iar preferatei tale îi aranjezi, înca din debutul campaniei, la Cotroceni, o întâlnire de taină cu mai marii afaceriști ai țării.

Citeşte şi: Cum minte Băsescu când face campanie electorală

Imediat ce a scos pe gură că ar fi nereguli cu procesul prin care partidele își finanțează campaniile electorale, Băsescu a avut grijă să se scoată pe sine din discuție, deși este binecunoscut faptul că acesta a fost unul din actorii principali ai celor mai intense campanii de până acum. “Niciodată nu m-am ocupat de finanțarea campaniilor și nici nu m-a interesat”, a afirmat Băsescu luni seara. Serios? Nici în 2009, când ați primit 150.000 lei de la Lukoil pentru campania prezidențială, nu v-a interesat de unde proveneau banii? Cum se face că Lukoil erau buni atunci să bage bani pentru ca președintele să fie reales, dar acum li se arată ușa cu numai o zi înainte de începerea campaniei? Nu cumva nu au cotizat corespunzător de data asta, domnule președinte?

De ce sunteți brusc așa interesat de subiectul finanțării partidelor? Nu era tema la fel de importantă și în momentul în care Direcția Națională Anticorupție cerea arestarea preventivă a baronului de Dâmbovița, Florin Popescu, pentru solicitarea de bunuri agricole – a se citi “găleți de pui” – de la o firmă privată, ca să le dea apoi mită electorală alegătorilor, pentru ca Băsescu, Udrea și Blaga să aibă parte de mai multe și mai multe voturi? Dar banii din Gala Bute pentru ce au fost folosiți? Desigur, pentru asigurarea condițiilor de desfășurare a unuia dintre cele mai importante evenimente sportive din ultimii ani. Și mai ce? Nu cumva conturile bine ticluite ale firmelor alese pe sprânceană să participe la eveniment au fost surse de sponsorizări, neoficiale și ilegale, ale partidului dumneavoastră de la acel moment?

Citeşte şi: Traian Băsescu: DNA a făcut bine că a oprit arestările în campania electorală

Să dea acum Băsescu lecții despre finanțarea partidelor e ca și cum ar vorbi despre corectitudinea în retrocedările de terenuri. Băsescu nu a făcut nimic pentru a îmbunătăți situațiile efective, nici cea a banilor care ajung la partide, nici cea a oamenilor care își cer pământurile înapoi, dar a avut grijă, în schimb, să aibă conturile partidului frumos umflate înaintea campaniilor sale – de la ruși, de la oameni de afaceri șantajați, de la cine o fi – și a profitat din plin de mafiile retrocedărilor, ca să își ia 291 de hectare la Nana.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ