Ce declara fostul preşedinte Emil Constantinescu în 2010: "Traian Băsescu este ofiţer acoperit"

| 14 oct, 2014

Fostul preşedinte al României Emil Constantinescu a declarat în 2010 că Traian Băsescu este ofiţer activ al serviciilor secrete. La vremea respectivă această afirmaţie era o noutate, până atunci vehiculându-se doar varianta conform căreia Băsescu ar fi colaborat cu fosta securitate.

"Preşedintele Traian Băsescu nu-i liber, e un sclav al celor care i-au dat bani şi sprijin. Şi a treia, ajung unde aţi încercat să mă duceţi, aici toată lumea se aşteaptă pentru că de cel puţin 6 ani susţin acest lucru, este responsabilitatea intelectualilor. Dacă mulţi oameni pot spune noi n-am ştiut, ei au ştiut, când au îndemnat prin fanatismul lor, pentru că n-a fost vorba numai de o cumpărare, au creat - de aceea mulţi au vorbit de extremă-dreaptă - au creat figuri fanatice. Ei ştiau că preşedintele Traian Băsescu a fost un fost colaborator al Securităţii, ei ştiau că este un vechi comunist, ei ştiau că este cel puţin în ordinea dosarelor trecute şi finalizate de Procuratură, este cel mai corupt om din România. Ei ştiau cum a minţit, pentru că-i cunoşteau mesajele şi în mod normal ar fi trebuit să se desprindă de toată bădărănia mesajului şi manelizarea vieţii politice pe care un astfel de lider o induce", a declara în 201o Emil Constantinescu.

Fostul preşedinte spunea atunci că există dovezi ale colaborării cu Securitatea şi că dovezile au fost publicate de CNSAS. "Dar nu discutăm de faptul că a fost ales un preşedinte care... toată viaţă a fost în Securitate, informator, colaborator, cu acte şi cu documente. Actele că a fost informator şi colaborator există şi au fost publicate de CNSAS", a preciza Constantinescu. Fostul şef de stat consideră că lipsă dovezilor despre colaborarea lui Băsescu se datorează faptului că el ar mai fi încă ofiţer acoperit activ, căci "din aceste structuri nu ieşi". "Asta-i problemă. În societatea românească există persoane care atacă cu violentă comunismul, care atacă cu violentă Securitatea şi care fac acest lucru pentru că ei au rămas activi. Pentru că nu ieşi. Din aceste structuri nu ieşi. Problemă nu e cu cei care nu au ieşit. Pentru mine Traian Băsescu e un subiect negru, întunecat, dar încheiat, al istoriei României", a continuat acesta.


u.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ