MELEŞCANU îi răspunde lui Băsescu: Este SINGURUL preşedinte care a cerut liste cu ofiţerii acoperiţi

| 14 oct, 2014

Teodor Meleşcanu, fostul şef al SIE şi candidat independent la Preşedinţie, a reacţionat marţi la acuzaţiile preşedintelui Traian Băsescu privind ofiţerul acoperit. Meleşcanu a spus că Băsescu este singurul preşedinte care a cerut lista cu ofiţerii acoperiţi, dar el l-a refuzat invocând prevederile legale.

Teodor Meleşcanu a precizat ca este oportună Hotărârea de Guvern din anul 2013, privind secretizarea identităţii unor ofiteri de informatii ai SIE, explicând că a refuzat sa-i furnizeze presedintelui Traian Basescu informatii privind existenta unor ofiteri de informatii in Guvern, pentru a ca acesta sa nu le foloseasca in campania electorala.

"Traian Basescu este primul presedinte din 1989 pana azi care a solicitat servicilor de informatii liste cu ofiterii acoperiti. HG din 2013, potrivit Constitutiei si celorlalte legi in vigoare, serviciile de infomatii si sefii acestora nu au drept de initiativa legislativa. Consider ca HG e oportuna, pentru ca ar fi existat posibilitatea ca informatiile sa fie utilizate in campania electorala cum ati vazut aseara", a declarat Meleşcanu.

Fostul şef al SIE a aratat ca ofiterii SIE, "oameni care isi risca viata si libertatea" in strainatate, nu trebuie deconspirati cand se intorc in tara.

Meleşcanu a prcizat că nu poate confirma dacă Victor Ponta a fost sau nu ofiţer acoperit. "Potrivit prevederilor legale, nu am dreptul să confirm sau să infirm pentru că aş comite o infracţiune", a precizat Meleşcanu.

Citeşte şi: VICTOR PONTA OFIŢER ACOPERIT. Traian Băsescu: Ponta va minţi, e acoperit de hotărârea de Guvern

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ