Victor Ponta: Băsescu are patima puterii, Iohannis patima funcţiilor

| 14 oct, 2014

Prim-ministrul Victor Ponta, candidat al Alianţei Partidul Social Democrat (PSD)-Uniunea Naţională pentru Progresul României (UNPR)-Partidul Conservator (PC) la Preşedinţie a declarat, marţi, la Iaşi, că este foarte clar că Traian Băsescu şi Klaus Iohannis au o strategie comună, prin care, la fel ca în 2009 şi în 2012, se încearcă câştigarea la masa verde a funcţiei de preşedinte.

'Vreau să vă anunţ foarte clar. Voi merge să strâng voturile românilor. Dacă în 2009 românii au fost înşelaţi şi fraudaţi, dacă în 2012 au votat să scape de un preşedinte ilegitim şi nu au reuşit, în 2014 eu voi câştiga alegerile şi după mulţi ani, în sfârşit, românii vor avea un preşedinte pe care şi-l doresc şi pe care îl şi votează', a spus Victor Ponta. 

El a apreciat că este foarte grav că doi oameni 'care au câte o patimă, domnul Băsescu pe cea a puterii, domnul Iohannis patima funcţiilor, funcţii pe care şi le doreşte de fiecare dată fără a fi pregătit pentru ele' să meargă împreună 'în momentul în care românii trebuie să aleagă ce vor pe viitor'. 

'Să aleagă un preşedinte ca domnul Iohannis, ca domnul Băsescu, care să păstreze un mod murdar de a face politică, atacuri sub centură, aşa-zise dezvăluiri care, evident, se dovedesc ca fiind simple minciuni, întotdeauna distrugerea adversarului', a spus Victor Ponta.

Citeşte şi: VICTOR PONTA OFIŢER ACOPERIT. Traian Băsescu: Ponta va minţi, e acoperit de hotărârea de Guvern


El a spus că deşi fostul şef al Serviciului de Informaţii Externe (SIE) Theodor Meleşcanu şi-a expus punctul de vedere referitor la acest scandal, aşteaptă şi o reacţie din partea lui George Maior, directorul Serviciului Român de Informaţii. 

'Cred că şi domnul Maior trebuie să îşi prezinte punctul de vedere foarte clar. Folosirea instituţiilor statului e nu doar imorală, ci şi ilegală', a mai spus Ponta. 

Premierul Victor Ponta a calificat, marţi dimineaţă, tot la Iaşi, drept 'minciuni' afirmaţiile preşedintelui Traian Băsescu, potrivit cărora liderul social-democraţilor a fost ofiţer acoperit SIE în perioada 1997-2001. 

Întrebat de jurnalişti dacă este ceva adevărat din ce a spus şeful statului luni seară, Ponta a răspuns: 'Nu, sunt numai minciuni'. 

'După ce am terminat Facultatea de Drept, în 1995, şi până azi sunt 20 de ani, de fiecare dată am respectat legile ţării. Mi-am servit ţara ca magistrat, ca deputat, ca ministru şi o voi face la fel ca preşedinte al României', a afirmat premierul. 

Preşedintele Traian Băsescu a declarat luni seară că premierul Victor Ponta a fost ofiţer acoperit SIE în perioada 1997-2001, fapt care explică ''propulsarea'' acestuia la Parchetul General.

'Victor Ponta trebuie să recunoască că în perioada 1997 - 2001 a fost ofiţer acoperit al SIE (...). A fost ofiţer SIE, ceea ce explică şi propulsarea lui de la Parchetul de la Judecătoria de sector direct în Parchetul General', a afirmat şeful statului, la Realitatea TV

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
15 oct, 2014
Costel
Du-te repede sa strangi voturi ca nu se stie ce va urma.Dece nu spui pentru ce ai fost decorat in 2002,ca erai prea tanar si nu a spus nimeni ca ai fi realizat ceva deosebit pentru tara.Ce zic conducatorii de atunci,iliescu-ilici si nastase-cornu?Dece te-au decorat si poate ne lamurim si te votam in cunostinta de cauza.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ