Moise Guran, scrisoare către SIE: Nu poți să taci!

| 15 oct, 2014

Realizatorul Moise Guran a publicat o scrisoare către SIE, prin care-i cere să clarifice situația ofițerului acoperit, scandal lansat de președintele Traian Băsescu.

Scrisoarea lui Moise Guran vine după comunicatul SIE cu privire la afirmația lui Traian Băsescu că Victor Ponta a fost ofițer acoperit al SIE. Jurnalistul TVR susține că SIE a transmis un comunicat în care a tăcut. Guran solicită SIE să spună dacă președintele Traian Băsescu a luat-o razna sau dacă Serviciul a recrutat un procuror.

Iată scrisoarea publicată de Moise Guran, pe biziday.ro:

"Dragă Serviciule Secret de Informaţii Externe,

În cazul acuzaţiilor candidatului spion nu poţi să taci. Tăcerea ta este una vinovată şi, mai important, prelungeşte, peste timp, o vinovăţie pe care poate nu o mai ai. Comunicatul pe care l-ai dat azi e un alt mod de a tăcea. Nu este admisibil ca, după ce şeful statului – aşa cum o fi el, cu scopurile electorale sau de alt fel, pe care le-ar avea – acuză un serviciu românesc de informaţii că ar fi încălcat Constituţia, acesta să spună că e secret ce a făcut şi că nu comentează.

Nu ştiu şi mă interesează mai puţin acum ce impact va avea deconspirarea unui candidat la preşedinţie în calitatea sa de fost spion, dar mă interesează şi vreau să ştiu dacă un serviciu care trăieşte de la Buget, deci din contribuţia mea de cetăţean, a încălcat o serie de legi, între care cea mai importantă este Constituţia Ţării.

Dragă SIE nu eşti stat în stat, depinzi de noi toţi şi eşti obligat să slujeşti interesele României, dar şi legile ei. Indiferent care ar fi motivaţia strategică pentru recrutarea unui magistrat, dacă legea îţi interzice să infiltrezi Justiţia, tu ca serviciu secret trebuie să respecţi această interdicţie. Şi asta pentru ca eu, cetăţean să nu dau vina pe tine, Serviciul Secret pentru corupţia în care se zbate ţara de 25 de ani, să nu te consider vinovat de cârdăşie cu oligarhii care au distrus economia profitând de slăbiciunea Justiţiei, să nu te fac responsabil de poliţie politică, de sabotarea democraţiei, de toate cele care au încetinit drumul ţării noastre spre NATO şi spre Uniunea Europeană."

Citeste continuarea pe biziday.ro.

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
16 oct, 2014
Gigi
Gurane, esti dus cu capul, ca si betivul infractor.
Gurane, pe langa faptul ca esti de o prostie feroce, mai esti si un slugoi bashist infect.
Daca betivul infractor si dereglat psihic de la Cotroceni zicea ca Obama a fost spion SIE, tu te repezeai sa ceri lamuriri de la SIE ?
Ofiterul (securistul) sub acoperire este ... tov. colonel de securitate Bashinescu.
S-a gasit cine sa vorbeasca de ofiteri sub acoperire !
Tocmai scarnavia asta de betiv infractor, care a fost toata viata ofiter de securitate sub acoperire, si a dat, conform propriei declaraii, camioane de note informative la securitate.
Sa-i spuna lu' Mutu ca n-a fost, cand nu puteai pupa o functie de sef de misiune comerciala la Anvers fara sa ai stelele securitatii pe umar.
15 oct, 2014
flocyrel ovidiu
Guran e din Creta. SIE a zis de două ori NU. Probabil ca showmanul din Guran, care ca orice telelimbist este o attentionwhore, ar dori sa i se mai adreseze personal un al treilea raspuns, eventual sub forma de tatuaj pe fese.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ