Procurorul Macovei - numitorul comun între Ceaușescu și Băsescu

| 15 oct, 2014

În lumea ceaușismului feroce din care provine Monica Macovei, slugărnicia în fața șefului este mai presus ca premisa de nevinovăție. În structura cvasimilitarizată a Parchetelor ceaușiste, ordinul nu se discută, se execută și șeful suprem este întotdeauna deținătorul adevărului absolut.

Din 1983 și până la revoluția din 1989 au trecut 6 ani. Atât a durat ”cariera” de procuror ceaușist a Monicăi Macovei și, deși de atunci și până în prezent a mai trecut un sfert de secol, funcția toxică i-a rămas adânc înrădăcinată în reflexe. Din cauza acestora, vedem reacții ca cea mai recentă, în care fostul procuror comunist Macovei afirmă ca Victor Ponta trebuie să demisioneze din funcția de prim-ministru și să-și retragă fără întârziere candidatura pentru funcția de președinte al României, din moment ce însuși augusta figură a președintelui Traian Băsescu s-a îngrijit să-l acuze că a fost ofițer acoperit al Serviciului de Informații Externe.

Citeşte şi: MONICA MACOVEI PROGRAM PREZIDENŢIAL. Decalogul Macovei pentru Cotroceni

Vedeți voi, în lumea ceaușismului feroce din care provine ”campioana” Macovei, slugărnicia în fața șefului este mai presus ca premisa de nevinovăție. În structura cvasimilitarizată a Parchetelor ceaușiste, ordinul nu se discută, se execută și șeful suprem este întotdeauna deținătorul adevărului absolut. Asta chiar și atunci când, așa cum v-am spus, în decembrie se împlinesc 25 de ani de când s-a dus la vale dictatura comunistă din care provine procurorul Macovei, iar Băsescu de la o vreme se amuză tot mai des s-o facă pe aceeași Macovei cu ou și cu oțet în discursurile sale. Macovei nu mai este de ceva timp capabila pe care Băsescu o lăuda la orice moment și din orice poziție, mai ales de când a avut îndrăzneala să candideze de capul ei și să-i mai și deturneze oareșce intelectuali din țarcul popularilor peste care păstoreşte Elena Udrea. Dar, cu toate acestea, șefu-i șef, iar reflexul obedienței totale față de tiranicul conducător în loc să dispară mai rău s-a agravat. De aici provine îngânarea periodică și încuviințarea slugarnică a tot ce face și ce zice Băsescu.

Citeşte şi: Monica Macovei amenință să devină un candidat-problemă pentru dreapta

Cea care se pretindea nu demult asemenea luptătorului pentru libertate Nelson Mandela nu ezită să arunce anatema și să se antepronunțe în cazul premierului acuzat de Băsescu în baza unei hotărâri de guvern pe care, indiferent cum o întoarcem și cum o privim, nu reușim s-o substituim unor dovezi clare și acceptabile în instanță. Dacă ”domnu președinte” zice că Ponta e vinovat, e clar că așa este... Pentru subalternul Macovei, șeful Băsescu este neprihănit ca un fulg de nea și deținătorul adevărului absolut, pe deasupra. Reflexul procurorului ceaușist, de tristă amintire, obișnuit să judece după cum sună porunca de partid, se face simțit și la Macovei. Unei astfel de atitudini obediente față de Băsescu îi datorează Macovei și funcția de ministru al Justiției. Deci, dacă a funcționat cândva, de ce nu ar funcționa și acum? Este lesne de intuit că Monica Macovei s-ar împăca cu Băsescu chiar dacă asta ar însemna să calce peste reputația primului-ministru, aflat din întâmplare pe traseu. Cine este în fond acest Victor Ponta, cu procentele lui indecente, ca să stea în calea fericirii și împăcării celor doi?

Citeşte şi: Monica Macovei: O să plec din funcţia de europarlamentar când o să devin preşedinte

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

5 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
15 oct, 2014
flocirel milogu
Am stat cu mana intinsa la pomana social-democrata si pentru ca nu mi-au dat, am intins mana si la pedelepre si oranjgutani. M-au numit postacul lor de incredere si cel mai motivat aparator al parasutei populare. Ma dau mare sportiv cu preocupari elevate, dar de fapt o frec pe uscat, pe banii sotiei care munceste ca natanga sa ma intretina. Pentru ca prea batea la ochi, mai nou o ametesc ca sunt ”bolnav”. Nu, pe bune. Ma f*** o lene maxima, de prin 2011.
15 oct, 2014
Piticul ungur
am stat cu mana intinsa la UDMR..
m-au angajat la un radio
am stat cu mana intinsa la psd
m-au angajat la Obiectiv
am stat cu mana intinsa tot timpul
doar dictatorul Basescu nu mi-a dat de pomana
a zis ca nu-i place sa-i ling posteriorul
dar eu decat la asta ma pricep,sunt filozof si sociolog la baza
15 oct, 2014
Ambasadorul
am stat sub pod la Paris..
in gara la Londra
am stat sub masa la tata socru
am stat la masa cu Putin
acum candidez..
e minunat
15 oct, 2014
ferenci catalina
soc si groaza...
socrul Sarbu chemat la DNA..
neacoperit.
este oare numitorul comun intre baroni si Ponta sau intre SIE si Ponta?
15 oct, 2014
cantautor
probleme in paradisul PSD..socrul are probleme
Liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, este urmărit penal pentru fapte de corupție în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din județul Brașov, în care sunt vizați magistrați și doi avocați.

Acesta a fost audiat miercuri dimineață la DNA Brașov.

În același dosar urmează să fie audiat și deputatul PSD Viorel Hrebenciuc.

Procurorii din DNA Brașov efectuează cercetări într-un dosar de corupție ce vizează retrocedări ilegale pentru aproximativ 90.000 hectare de teren forestier și 100 hectare teren agricol.

Anchetatorii au efectuat 25 de percheziții în județele Brașov, Bacău, Covasna și București, informează Direcția Națională Anticorupție.

Acestea au loc la cinci la instituții publice de interes local, una la un birou de avocatură, iar restul sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice.
Potrivit surselor citate, de la cele două instanţe sunt vizaţi trei judecători, suspectaţi de implicare în luarea unor decizii ilegale privind retrocedarea de terenuri.

În acelaşi dosar sunt suspectaţi de fapte de corupţie şi doi avocaţi, unul dintre aceştia fiind deputatul PSD Ioan Adam. Soţia lui Ioan Adam, judecătoarea Roxana Adam, de la Tribunalul Braşov, ar fi printre cei trei magistraţi suspectaţi în cauză, au mai arătat sursele citate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ