Cine este președintele României

| 15 oct, 2014

Poate că procurorii de la Parchetul de pe lângă ICCJ ar trebui să își pună o serie de întrebări dacă nu cumva Traian Băsescu a făcut ceva ilegal atunci când a venit în emisiune cu acte secrete.

Luni noapte, Traian Băsescu a încercat în direct la Realitatea TV să mai lanseze o bombă prin anunțul că Victor Ponta a fost ofițer sub acoperire a SIE, informație pe care însă nu a reușit să o probeze într-o manieră irefutabilă. În schimb, șeful statului a venit cu mai multe documente clasificate, încercând să ne convingă cum din ele a dedus situația lui Victor Ponta și l-a acuzat în plus și pe Teodor Meleșcanu, fostul șef al SIE, că ar fi participat la mușamalizarea legăturii dintre premier și Serviciu.

Dincolo de furtuna de declarații pe care aceste afirmații au creat-o, poate cel mai bună replică care i-a fost dată șefului statului a venit chiar din partea lui Meleșcanu, care fiind invitat marți la B1 Tv a făcut o serie de precizări în ceea ce privește acuzațiile președintelui.  De asemenea, el a ținut să vorbească și despre încercările lui Traian Băsescu de a implica Serviciul pe care l-a condus, concluzionând că: „este foarte important ca în timpul unei campanii să nu ajungă SIE subiectul unei dezbateri de acest tip, așa cum s-a întâmplat seara trecută. Este exact pe lege, Legea 1 din 1998, care spune clar că sursele, operațiunile, sediile nu se comunică nimănui în niciun caz”.

Citeşte şi: Riposta serviciilor: Cum demontează SIE argumentaţia preşedintelui - Victor Ponta ofiţer acoperit

Cu alte cuvinte, este perfect adevărat că șeful statului este principalul beneficiar al informațiilor obținute de SIE, dar nici măcar acesta nu are, în anumite cazuri, dreptul să știe cum au fost obținute aceste informații sau de către cine. De asemenea, transmiterea informațiilor clasificate se face respectând o serie de protocoale stricte, unele dintre ele implicând ca după citirea de către beneficiari a rapoartelor transmise de SRI și SIE acestea trebuie sa fie returnate. De altfel, Meleșcanu a adăugat că „este o problemă dacă președintele are copiile documentelor SIE, pentru că e interzisă fotocopierea lor”.

În schimb, Traian Băsescu a fluturat prin studioul Realitatea TV un astfel de document, adică anexa fotocopiată a Hotărârii de Guvern la care făcea referire, de parcă era ceva normal și perfect legal. Deși șeful statului a încercat să îi atragă atenția moderatorului să nu dea pagina pentru că anexele uneia din Hotărârile de Guvern cu care a venit erau secrete, simpla prezență a acelor documente în studiou poate constitui o încălcare a legii.

În acest context poate că procurorii de la Parchetul de pe lângă ICCJ ar trebui să își pună o serie de întrebări dacă nu cumva șeful statului a făcut ceva ilegal atunci când a venit în emisiune cu acte secrete. Desigur, nu că ne putem aștepta la așa ceva până în decembrie, când îi expiră mandatul și, implicit, imunitatea de care se bucură acesta. Însă, comportamentul cu totul iresponsabil al șefului statului față de probleme ce țin de siguranța națională și de funcționarea instituțiilor care o asigură rămâne. Traian Băsescu a dovedit că nu are nimic de a face cu instituția pe care o reprezintă și că, în loc să fie un președinte responsabil, el continuă să se comporte precum un politician de duzină.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
17 oct, 2014
RUGIO GERARD
Un website de... rahat: păreri preconcepute, părtinire, lipsă de argumente etc. E len(e)a Constant(ă)în omisiuni! De exemplu uită să spună că declarațiile lui Meleșcanu și ale SIE, au fost desființate (făcute praf!) de către Băsescu cu trimiteri concrete la texte de lege referitoare la speță. După argumentările lui Băsescu Meleșcanu a ănceput să dea îndărăt și să confirme spusele lui Traian Băsescu!
15 oct, 2014
suzana
Cele mai sigure locuri de munca! Oferta extrem de serioasa! Asiguram din start contract legal! Deja s-au facut primele plati! Multi oameni s-au convins, e randul dumneavoastra acum! NU este MLM! NU este joc piramidal! Castigurile sunt garantate! Cautam operatori online care vor sa castige cel putin 300 de dolari lunar, cu o munca usoara de 3 ore pe zi! Pentru a va oferi detalii, trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]
15 oct, 2014
Ambasadorul
n-au cand procurorii sa analizeze posibile infractiuni...cu copii
sunt ocupati cu infractiunile mari ,cu retrocedari de 90.000 ha (socru Sarbu),cu Microsoft cu EADS-ul...
cu sponsorizarile de la Fujitsu,pentru TSD,cu decontarea serviciilor de avocatura pentru Ponta si Sova,etc
ai putintica rabdare...
tocmai au rezovat ca infractorul Mitrea,urmeaza alti infractori...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ