Tema ”ofițerului acoperit” – de ce ne uităm în gura unui mincinos dovedit?

| 17 oct, 2014

De la începutul săptămnii care stă să se încheie, întreaga suflare politică românească întoarce pe toate părțile așa-zisele dezvăluiri făcute de Traian Băsescu cu referire la presupusa fostă calitate de ofițer acoperit a premierului și la modul cum ar fi fost protejat de SIE.

Sigur, acuzațiile aduse de președinte sunt cât se poate de serioase, în principiu, și pun la îndoială nu doar credibilitatea a doi dintre candidații principali la Președinția României, ci chiar pe a Serviciului de Informații Externe, instuție cheie în angrenajul de securitate românesc. Dacă acuzațiile ar fi fost dovedite ar fi însemnat că prevederile constituționale au fost încălcate în mod grosolan și am fi avut motive serioase să ne îndoim de eficiența controlului exercitat asupra serviciilor secrete.

”Dacă” acesta este însă de o importanță capitală în situația de față, în condițiile în care președintele nu a produs nicio probă concretă în sprijinul acuzațiilor sale, cu toate că a avut două ieșiri publice pe parcursul săptămânii, în care a abordat tema. În ciuda numeroaselor articole de lege și din Constituție pe care le-a citat, în ciuda documentelor cu caracter secret pe care le-a vânturat prin studioul unei emisiuni în miez de noapte, afirmațiile lui Traian Băsescu au un caracter pur speculativ.

Citeşte şi: VICTOR PONTA OFIŢER ACOPERIT. Traian Băsescu: Ponta va minţi, e acoperit de hotărârea de Guvern

Iar la acest caracter, pe care unii vor spune că președintele nu avea cum să îl evite, dat fiind natura secretă a informațiilor doveditoare, se mai adaugă un element foarte important. Deși a tunat și a fulgerat pe acest subiect, Traian Băsescu nu a făcut nimic din punct de vedere legal. Nu tu sesizare la Parchet, nu tu scrisoare adresată Comisiei pentru cotrolul SIE din Parlament, nu tu nimic.

Or, această absență a demersurilor legale devine cât se poate de grăitoare dacă o punem alături de natura speculativă a acuzațiilor aduse, pe care o remarcam mai sus, dovedind că avem de-a face cu o minciună gogonată. Dacă ar fi avut cât de cât probe, Traian Băsescu nu ar fi ezitat să lovească în premier și să reclame încălcare legii către autoritățile competente. Neavând însă decât un vraf de speculații și de invenții, șeful statului nu poate iniția o asemenea acțiune, de frică să nu fie dat în vileag.

Citeşte şi: Victor Ponta, ofiţer acoperit. Varianta lui MOISE GURAN

De altminteri, nu este pentru prima dată când Traian Băsescu îi minte în față pe români, pentru a-și satisface interesele electorale meschine. Să ne aducem aminte spre exemplu de minciuna lui ”Să trăiți bine”, care a fost urmată de tăierile de pensii și de salarii, de promisiunea demisiei în cinci minute, sau de gogoașa fraudării alegerilor.

Toate aceste exemple arată că, din păcate, președintele a făcut din minciună un mod ordinar de a face politică. Și atunci, se ridică întrebarea legitimă. De ce ne-am mai uita în gura unui mitoman, discutând atât despre o temă care este în mod evident doar o altă păcăleală în scop electoral de-a președintelui?

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
17 oct, 2014
cantautor
Eu cred ca va uitati in gura lui ca sa vedeti daca are dintii sanatosi...
Nu de alta,dar poate are vreo carie..
Este in pericol siguranta nationala
La D.Diaconescu,nu e cazul ,el nu are carii,are lipsa dinti si creier
Apoi repede faceti o emisiune cu doctori:Cretulescu,Ciuvica,Valcu,Abraham,etc si stabiliti exact boala
Si sa nu uit,sa-l chemati si pe Dr.Ponta,dar... "acoperit", sa nu se vada ca e publicitate electorala..
17 oct, 2014
loboda
ofiter acoprit
Sa ne uitam oare si in gura ,,celuilalt,, mincinos dovedit?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ