Cel mai grav atac la adresa securităţii naţionale - Traian Băsescu a vrut să supună politic serviciile secrete

| 15 oct, 2014

Traian Băsescu este în campanie electorală pentru Elena Udrea şi face tot posibilul pentru ca favorita lui să ajungă în turul doi al alegerilor prezidenţiale. Luni seară, în cadrul unei emisiuni TV, s-a dezlănţuit la adresa tuturor candidaţilor la funcţia supremă în stat, iar ţinta principală a fost Victor Ponta.

Într-un efort lamentabil, Băsescu a încercat să demonstreze că Ponta este agent secret, însă nu a făcut decât să atace serviciile secrete pentru că nu i-a oferit informaţiile de care avea nevoie.

Victor Ponta a fost acuzat că în perioada 1997-2001 a fost ofiţer acoperit SIE, fiind somat de Băsescu să recunoască acest lucru. Pentru a-şi argumenta afirmaţia, Păpuşarul de la Cotroceni s-a folosit de corespondenţa avută cu fostul şef SIE Teodor Meleşcanu, în care se menţiona refuzul acestuia de a-i oferi informaţiile solicitate. Mai mult, a prezentat o Hotărâre de Guvern din 2013 în care se preciza că „personalul din domeniul activităţii informative, chiar şi după încetarea, în orice mod, a raporturilor de muncă sau de serviciu” este secret. De fapt, Băsescu nu are nicio dovadă şi tentativele lui demonstrative sunt lamentabile.

Serviciile secrete sunt singurele care pot face dovada dacă o anumită persoană a fost sau nu ofiţer acoperit. Acest lucru a fost explicat şi de fostul şef SIE Teodor Meleşcanu, care a susţinut că Traian Băsescu este primul preşedinte de după Revoluţie care a cerut informaţii despre ofiţerii acoperiţi şi crede că singurul scop al demersului este de a folosi informaţiile în campania electorală. Meleşcanu a mai spus că el a respectat Legea 1/1998 privind solicitarea Preşedintelui României: „sursele de informaţii, metodele şi mijloacele de muncă nu pot fi dezvăluite faţă de nimeni şi în nicio împrejurare”. Deci, Preşedintele are dreptul să primească produsul finit al unui material, dar nu şi metoda prin care a fost obţinut.

Citeşte şi: Traian Băsescu: Ponta va minţi, e acoperit de hotărârea de Guvern

Mai mult, Serviciul de Informaţii Externe susţine, într-un punct de vedere transmis MEDIAFAX, că HG 223/2013 privind lista informaţiilor secret de stat, la care a făcut referire Preşedintele României Traian Băsescu, a respectat circuitul legal de avizare, iar aprobarea actului normativ nu era condiţionată de avizul CSAT. De asemenea, Cristian Troncotă, decanul Academiei Naţionale de Informaţii a spus că Băsescu se ţine de glume şi dacă Ponta era ofiţer acoperit „nu-l mai chema Ponta, îşi schimba numele şi nu mai ştia nimeni de el. Dacă vă uitaţi bine în legile existente, atunci în 97, avea voie, pentru că el nu era folosit pe spaţiul intern să dea informaţii despre colegii lui procurori. Era folosit într-o misiune diplomatică, in exteriorul ţării”.

Pentru Traian Băsescu se apropie sfârşitul mandatului de preşedinte şi automat va dispărea şi imunitatea de care beneficiază. În acel moment va trebui să răspundă în faţa legii pentru acuzele aduse şi dosarele pe rol. Dacă nu intră un om de-al lui la Cotroceni - Udrea, Iohannis sau Macovei - Băsescu riscă ani grei de închisoare. În încercarea de a-l elimina pe Ponta şi a-şi propulsa favoriţii, în special pe Udrea, Traian Băsescu a lansat cel mai grav atac la adresa securităţii ţării prin dorinţa de a supune serviciile secrete.

Citeşte şi: Ce spune Cristian Tudor Popescu despre ipoteza VICTOR PONTA - ofiţer acoperit

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
15 oct, 2014
Palada Matrafox
Circula pe anumite posturi basiste informatia ca Dl Sarbu,socrul dlui Ponta a fost chemat la DNA Brasov...
este o intoxicatie grosolana...
Dl Sarbu a fost la Uniunea Scriitorilor unde si-a lansat romanul:"Peste 90.000 de ha retrocedate",si pentru inceput,a facut ...cineva o recenzie
15 oct, 2014
cantautor
minunat articol,minunat ziarist,minunate servicii...
hai cu "Ambasadorul' in Nato...
sa ne aducem aminte de Soci
15 oct, 2014
ferenci catalina
Ponta a fost la Soci in calitate de:
1. primministru
2.agent acoperit
3.deputat
raspunsurile se trimit la Obiectiv.info
Premiul:100 ha retrocedate ilegal de magistrata sotie de parlamentar PSD

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ