După ce dă cu mizerie în ventilator, Băsescu ia elicopterul spre Mexic

| 14 oct, 2014

Anunțul președintelui Băsescu, care-și făcea planuri ca după terminarea mandatului să viziteze nava Biruința, ajunsă rafinărie plutitoare în Golful Mexic ar fi suscitat cel mult ironiile uzuale despre tratatele de extrădare pe care le are România cu alte țări, o trimitere străvezie la sulfurosul trecut judiciar complicat și pus între paranteze de o imunitate bazată pe interpretările excesiv de ”ingenioase” ale unui text constituțional de altfel cât se poate de clar (președintele beneficiază de exact aceeași imunitate ca și parlamentarii).

Locul râsului și ironiilor a fost luat de un sentiment de revoltă acută, venit din toate zonele societății, pentru că în loc să-și facă valiza, Băsescu i-a dat pur și simplu foc, în stilul binecunoscut: în direct, într-o emisiune televizată. Acuza lansată la adresa favoritului cursei prezidențiale, dincolo de a fi o scenetă de valoare îndoielnică, reprezintă ultimul și cel mai furibund atac al lui Băsescu la adresa ordinii constituționale care, cum necum, permit României să fie o democrație și nu o republică bananieră condusă samavolnic de un tiran ”luminat”.

Disperarea ”electorală” a președintelui care nici nu se mai obosește să ascundă că intervine activ în campania electorală, crește invers proporțional cu timpul rămas și procentele mult prea puține ale PMP-ului Elenei Udrea. Domnul Băsescu a pierdut orice simț al limitei și măsurii în raportarea pretins personală la șansele acestui partid pe care electoratul, orice ar fi, pur și simplu nu-l vrea.

Vorbind de pildă despre intelectualii pe care formațiunea i-a pierdut, parțial intenționat, parțial nu, Băsescu spune răspicat că decide și conduce în acest partid:"Ce mi-a produs Cristian Preda, cu declaraţia lui «Am folosit PMP-ul doar ca să ajung în PE, dar nu mă interesează PMP» m-a dezgustat profund şi mi-am dat seama ce eroare uriaşă am făcut când am nedreptăţit oameni de partid promovând nişte oameni veniţi din afara partidului şi, spunând eu că pregătirea lor justifică să sară toate treptele. A fost o eroare pe care o recunosc". O astfel de declarație este de neconceput pentru un președinte căruia Constituția îi cere de zece ani să rămână neutru și să nu se implice în activitatea politică și lupta parlamentară, pentru a-și asigura potențialul de mediere.

De la jurnaliștii care l-au taxat, adică de la CTP până la lăudătorul Marin Marian și până la politicieni, vezi declarațiile acide ale premierului, reacția fostului director SIE Teodor Meleșcanu dar și argumentele președintelui UDMR, pe această temă, nimeni nu a mai gustat în acest context planurile de vacanță făcute de Băsescu la final de mandat.

"Băsescu aseară nu a arătat dovezi, un Monitor Oficial nu este o dovadă și niște deducții cât de cât logice nu arată mare lucru. Președintele Băsescu a zis acum cam patru-cinci săptămâni că știe cine e (ofițerul sub acoperire — n.red.). De ce nu a zis atunci? De două ori a fost bun Victor Ponta pentru funcția de premier", a declarat Kelemen Hunor. Cristian Tudor Popescu a semnalat că Băsescu a jucat în același gen de piesă de teatru ca și Turcescu, dar mult mai proastă. Victor Ponta și Meleșcanu au tras fiecare același semnal de alarmă: președintele se joacă cu focul și în disperarea care l-a cuprins este dispus să aducă orice fel de prejudicii țării pe care a jurat la investire să o servească. Mențiunea premierului, aflat la o slujbă religioasă este de-a dreptul funestă la adresa președintelui: mă rog pentru el, a zis Victor Ponta.
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
15 oct, 2014
ferenci catalina
socrul unui ofiter acoperit a fost descoperit?
O noua bomba DNA explodeaza in PSD ce ar putea avea efecte devastatoare pentru nimeni altul decat Ilie Sarbu, socrul premierului Victor Ponta. Sarbu este audiat la aceasta ora de DNA in calitate de suspect.

Ilie Sarbu ar fi implicat intr-un dosar DNA privind retrocedari ilegale in Brasov. In acest dosar procurorii DNA au efectuat perchezitii domiciliare în 25 locații situate în jud. Brașov, Bacău, Covasna și București, din care cinci la instituții publice de interes local, una la un birou de avocatură, iar restul sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice.

Suprafetele care ar fi fost retrocedate ilegal sunt 90.000 de ha de padure si 100 de hectare de teren agricol.

Deputatul PSD Ioan Adam a fost si el audiat de DNA Brasov in acest dosar.
15 oct, 2014
tyrex
Alcolistul asta nenorocit , drojdia asta umana, kriminalul natiei romane asa cum am spus de atata vreme isi pregatesete fuga intr-o tara de unde nu poate fii extradat ca sa scape de puscaria pe viata care-l paste peste cateva luni. Mizerabil si las asa cum a fost o viata intreaga ramane pana in ultima clipa.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ