Cheia atacului lui Băsescu – frustrarea de a nu fi putut îngenunchea politic serviciile

| 14 oct, 2014

Băsescu Udrea. Luni seara, Traian Băsescu a lăsat la o parte orice urmă de responsabilitate și de demnitate pe care o mai avea ca președinte al României și s-a aruncat furibund în lupta electorală în sprijinul Elenei Udrea.

Traian Băsescu ofiţer acoperit. De această dată însă Traian Băsescu nu s-a mai mărginit la a-i face cu ou și cu oțet pe principalii contracandidați ai prezidențiabilei PMP, trecând în miez de noapte la un atac grosolan și complet iresponsabil la adresa SIE.

După cum a promis încă din perioada precampaniei, Traian Băsescu a dezvăluit cine ar fi ofițerul acoperit care ar candida la Președinția României și, după cum se aștepta toată lumea, cel deconspirat, chipurile, de șeful statului a fost Victor Ponta,care,în mod neîntâmplător, se află pe primul loc în preferințele de vot ale românilor. Dar, ceea ce este cel mai grav, este că pentru a-l denigra pe premier, președintele a discreditat cu bună știință unul dintre pilonii fundamentali ai sistemului de securitate românesc.

Citeşte şi: VICTOR PONTA OFIŢER ACOPERIT. Traian Băsescu: Ponta va minţi, e acoperit de hotărârea de Guvern

Fără să pară că se gândește vreo clipă la consecințele teribile pe care le poate avea demersul său, în contextul extrem de complicat în care se găsește România din punct de vedere extern, Traian Băsescu a aruncat în SIE cu tot soiul de acuzații probate doar cu frânturi de documente și cu legături circumstanțiale necredibile. Șeful statului a terfelit imaginea serviciului, care, atenție are un rol foarte important de îndeplinit nu doar în constructul de securitate românesc ci și în acela al NATO, punând din nou pe primul plan interesele sale electorale meschine în defavoarea rațiunilor de stat.

Traian Băsescu dezvăluire. La nervi, Traian Băsescu a recunoscut cu subiect și predicat că avem de aface cu o așa-zisă dezvăluire pe care a încercat să o orchestreze cu încălcarea flagrantă a legilor statului român. Cu nonșalanță, președintele a povestit că a încercat să îl determine pe șeful SIE să încalce actele normative care reglementează domeniul secretului de stat și să îl forțeze să îi dea lista cu ofițeri acoperiți.

Or, dezvăluirea unei asemenea informații de către directorul SIE, fără a respecta normele legale, ar fi constituit o serioasă amenințare pentru securitatea națională a României. Ca urmare a insistenței cu care a insistat să obțină informații clasificate, actualul șef al statului ar fi putut crea un precedent periculos pentru statul român.

Citeşte şi: ION CRISTOIU: BĂSESCU l-a făcut preşedinte pe PONTA

Tot scandalul pe care l-a generat Traian Băsescu cu așa-zisa deconspirare a lui Victor Ponta demonstrează că șeful statului este astăzi un risc de securitate pentru România. Din fericire Traian Băsescu s-a lovit de refuzul ferm al SIE de a încălca normele aplicabile în domeniu. Dar gestul său rămâne și cu siguranță nu a fost deloc primit pozitiv de către partenerii de securitate ai României, care au o dată în plus posibilitatea să constate cât de iresponsabil este actualul șef al statului.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
14 oct, 2014
cantautor
daca este adevarat ca Ponta este ofiter acoperit,recrutat de socrul sau Sarbu...este posibil sa mai fie si alte rude ale lui Ponta "acoperiti"
el si la Guvern si-a adus majoritatea rudelor...
14 oct, 2014
Daciada Crudu
Preşedintele PDL Arad, Gheorghe Falcă, a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX, că Victor Ponta a intrat în politică după ce a fost "eliminat" din structurile de securitate, înainte de integrarea României în NATO.

"Anii 2001-2002 au fost anii în care serviciile române de informaţii au fost curăţate de lucrătorii educaţi în spiritul rusesc, ca şi condiţie obligatorie pentru integrarea României în NATO. Atunci a apărut oportunitatea domnului Ponta de a intra în politică, fiind eliminat din structurile de securitate", a spus Falcă.

Liderul ACL a adăugat că, în urma activităţii sale în SIE, Ponta nu ar fi agreat pe plan internaţional.
14 oct, 2014
Cruduta Daciada
ce daca Ponta este ofiter acoperit?
in baie,oricum se dezbraca...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ